Ronaldo i Mesi će ove godine izgubiti sve, ali će barem odlučivati o dobitniku prve "Zlatne lopte" u istoriji!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 25.09.2018.
09:17
Izvor: Sportske.net

Ove godine videćemo novinu, osim što će biti najverovatnije prekinuta decenijska vladavina tandema, prvi put biće dodeljena još jedna "Zlatna lopta". O tome će se pitati i Ronaldo i Mesi, kao i još 31 legenda svetskog fudbala.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Ako neće dobiti "Zlatnu loptu", a makar će odlučivati o dobitniku, doduše, biće među panelistima, to jest komisijom koja će prvi put u istoriji dodeliti nagradu najboljeg na svetu za igrača do 21 godine.

Naziv nagrade je "Trofej Kopa" u čast slavnog Rejmona Kope, a Mesi i Ronaldo koji su po pet puta osvojili "Zlatnu loptu", pridružiće se ostalim osvajačima u glasanju.

Najstariji je Luis Suarez, Španac koji je igrajući za Inter dobio priznanje, tu su naravno trostruki osvajači, Platini i Van Basten, pa dvostruki Bekenbauer, Brazilac Ronaldo, Rumenige, Kigen, kao i Denis Lou, Bobi Čarlton, Rivera, Gerd Miler, Blohin, Simonsen, Rosi, Belanov, Gulit, Mateus, Papen, Bađo, Stoičkov, Vea, Zamer, Zidan, Rivaldo, Figo, Oven, Nedved, Ševčenko, Ronaldinjo, Kanavaro i Kaka, poslednji čovek koji je osvojio titulu najboljeg pre vladavine Mesija i Ronalda.

Ta vladavina biće po svemu sudeći prekinuta ove sezone, "Zlatna lopta" u verziji Frans Futbala neće biti možda dodeljena Modriću, kao što je učinila FIFA, ali neće  ni Ronaldu, ni Mesiju.

Naime, po mnogima, Grizman bi mogao da bude glavni favorit, a sigurno da će i Modrić biti u konkurenciji.

Što se tiče prve "Zlatne lopte" u istoriji za igrače mlađe od 21 godine, čini se da tu nema dileme, Kilijan Mbape je veliki favorit da dobije nagradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ИступањеЈединоРешење
Tuesday, 25.09.2018
23:59

Suarez je u to vreme igrao za Barselonu, ne za Inter.

avatar
Di Stéfano
Tuesday, 25.09.2018
14:25

Kakav crni Grizman. Ako ne Modric,Mbape vise zasluzuje

avatar
_mladenq
Tuesday, 25.09.2018
12:36

lol, grizman....

avatar
Mića
Tuesday, 25.09.2018
11:21

Kako je uopšte moguće dodeljivanje ove nagrade bez jasno utvđenih pravila po kojima bi se dodeljivala? I sve predhodne individualne nagrade, dodeljene zbog kolektivnog uspeha su bemislica. Da bi u kolektivnom sportu, nagrada za najboljeg pojedinca imala smisla, neophodni su kriterijumi, veoma jasno definisani. Treba napraviti bod listu po kojoj će svaki kandidat biti ocenjivan. U listi bi se ocenjivao individualni doprinos kandidata timu ali i pojedinačni kvaliteti bazirani na statistici. Takođe je neophodno utvrditi i listu negativnih poena za nedolično ponašanje, simuliranje, dobijene žute ili crvene kartone. Tek tada će ta individualna nagrada u kolektivnom sportu kakav je fudbal imati smisla!

avatar
ИступањеЈединоРешење
Tuesday, 25.09.2018
09:20

Trivia: Barselona, Real Madrid, Juventus i Milan su dali po sest osvajaca ''Zlatne lopte''.