Ronaldo - Certi amori non finiscono...

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 23.10.2018.
10:51
Izvor: Sportske.net

Tako kaže pesma Antonela Venditija, a prepev na engleski bi mogli da urade navijači Junajteda. Večeras će ga ponovo pozdraviti ovacijama, jer zaista, neke ljubavi nikad ne prestaju...

EPA
EPA

Povezane vesti

Priču znate, da je Marselo Salas pristao da se preseli u Sporting, Ronaldo bi završio 2003. u Juventusu. Samo, da li bi postao današnji Kristijano u tada najjačoj ligi na svetu, teško je reći, tamo je i Anri potrajao tek nekoliko meseci.

U svetlu svega što se dešavalo Juventusu, i da se preselio u Pijemont, ta avantura bi 2006. u doba "Kalćopolija" verovatno bila završena.

I sam Marćelo Lipi, veliki prijatelj Ser Aleksa mu je učinio uslugu, doduše nenamernu, bio je sumnjičav zbog Ronaldovih godina, hoće li se snaći u tako jakom timu, u tako jakoj ligi.

I onda se dogodilo neminovno, na povratku sa prijateljskog meča protiv Sportinga, "klasa 92" je ubedila Fergija da kupi Ronalda, pomogao im je i Karlos Keiroš čije je mišljenje Ser Aleks uvek najviše cenio, pa je momak sa Madeire stigao na "Old Traford".

Večeras će ga sa tribina gledati fudbalski otac, čovek koji ga je načinio najboljim na svetu.

"Fen je bio rezervisan za svakoga, osim za Kristijana, njemu je Ferguson pristupao na drugi način, našao mu je žicu"
, prisetiće se Rio Ferdinand tih velikih dana.

Posle jednog dobijenog i jednog izgubljenog evropskog finala, sa jednom "Zlatnom loptom" pod miškom, Ronaldo je krenuo dalje, u Real, sa namerom da se jednog dana vrati. I to bi se, tvrde svi, dogodilo, da je Ser Aleks ostao na klupi. Ovako, obeshrabren Mojesovom avanturom i degradacijom kluba u poslednjih pet godina, to je ostao samo san.

On se jeste vratio, i to u trenutku kada je pregovarao da ponovo obuče dres "Đavola". Fergi je imao plan, da spiker njegovo ime pročita poslednje, da mu se ovacije uvuku pod kožu i da ga nateraju da prelomi i vrati se na "Teatar snova". Tako je i bilo, ali Ronaldo te večeri nije imao milosti, postigao je odlučujući gol za Real koji je slavio sa 2:1 i izbacio Junajted iz Lige šampiona. Dao im je gol i u Madridu kada je bilo 1:1. Nije slavio, baš kao ni kada je davao gol za Junajted protiv Sportinga.



Isti plan o buđenju nostalgije, Juve ima sa Pogbom sledeće srede kada Junajted bude gostovao na "Alijancu" ali to nije isto, ljubav navijača Junajteda prema Ronaldu je večna.

On je na kraju završio 15 godina posle u Juventusu, igrao je još jednom protiv Junajteda, ali samo sedam minuta u Superkupu pre par godina, ovo će biti novi povratak na mesto uspeha.

Ali, popusta neće biti, čovek koji je obeležio fudbal u ovom veku, pokušaće ove fudbalske daske koje život znače da napusti kao pobednik. Ovacije se podrazumevaju, velikanima se ne zviždi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 23.10.2018
13:46

Годинама сам прижељкивао да се врати у Манчестер и опет задужи црвени дрес. Штета што се то неће десити. Једна велика фудбалска неправда.

avatar
scofield
Tuesday, 23.10.2018
13:17

Kako je to vecna ljubav. Ostavio je neizbrisiv trag u Mancesteru! Legenda se vratila.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 23.10.2018
11:50

ovaj gol protiv Junajteda na Bernabeu - neverovatan odraz u skoku. covek igra bolje glavom nego mnogi nogom

avatar
kzs.mufc
Tuesday, 23.10.2018
11:03

Viva Ronaldo...
Viva Ronaldo...
Running down the wing,
Hear United sing,
Viva Ronaldo...