Romi "zeleno svetlo" za novi stadion

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 05.02.2019.
12:59
Izvor: Sportske.net

Klub iz Rima je potvrdio da je dobio "zeleno svetlo" od države.

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Ako je uopšte bilo dileme da li će stadion Rome biti izgrađen, sada više ne treba da bude.

Na zvaničnom Tviter nalogu "Stadio della Roma" potvrđeno je da će stadion biti izgrađen i da je dobijeno "zeleno svetlo".

Prema nekim navodima, stadion Rome bi mogao da počne sa izgradnjom ove godine.

O stadionu se piše već pet godina, trebalo bi da košta više od 300 miliona evra, a kapacitet će biti 52 500 sedećih mesta. Biće konstruisan tako da podseća na Koloseum, a očekivanja su bila da bude otvoren 2020. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budarrr
Tuesday, 05.02.2019
15:14

Definitivno glavna stvar koja nedostaje u Italiji da Seria a ponovo bude tamo gde zasluzuje-da bude najbolja na svetu. Juve je procvetao upravo izgradnjom stadiona. I Roma će takodje. Umesto da plaćaju rentu za Olimpiko, ubiraće novac od kako ga englezi zovu Matchday-a. Definitivno će porasti broj gledalaca koji je sad 37000 u proseku. O rastu prihoda da ne pričam. Fiorentina je takodje najavila izgradnju novog stadiona kao i Atalanta. Udineze je već renovirano svoj. Kad bi i Milan, Inter, Napoli, Lazio to uradili Seria A bi opet bila najbolja. Dobili bi velike prihode od stadiona ali bi i tv prava poskupela.

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 05.02.2019
14:48

Ajde neka je sa srecom !

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.02.2019
14:26

Od grada, ne od drzave. Bio bi otvoren 2020. da je izgradnja pocela prosle godine, ovako je to gotovo nemoguce izvesti. Neka me isprave Romanisti...