Roma uzima veliki zajam za trku sa Juventusom!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 04.02.2015.
19:26
Izvor: Sportske.net

Rimski klub je na pragu mamutske pozajmice u iznosu od 200 miliona evra, od američke banke Goldman Saks.

Beta/AP Photo/Riccardo De Luca
Beta/AP Photo/Riccardo De Luca

Povezane vesti

Roma je u dugovima od 40 miliona evra, rešili su da uzmu novi kredit za refinansiranje, i za osvežavanje tima kako bi bili još konkurentniji na prvom mestu Juventusu.

Od ovih 200 miliona koje bi trebalo da pozajme, 40 će odmah ići u otplatu starog duga, dok bi ostatak trebalo da ide u budžet za transfere, koji će sledeće sezone biti sigurno među najvećim, ako ne i najveći u Italiji.

Goldman Saks je već davao pozajmice italijanskim klubovima, Inter im je i dalje dužan, pa što se tiče ovog posla za njih nema nepoznanica.

Predsednik Rome Palota stoji iza ovog projekta, novac od ove pozajmice bi trebalo u potpunosti da bude na Rominim računima do kraja sezone.

Videćemo da li će se ovaj potez isplatiti upravi Vučice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vojnik
Wednesday, 04.02.2015
20:59

Pa i do sada je roma trosila najvise pa nije ni blizu juventusa, roma je potrosila oko 184 miliona pa opet nije ni do koljena juventusa koji je potrosio samo 40 mil :) STO BI DULE REKO NIJE SVE U NOVCI MOJ SINOCI :)

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 04.02.2015
21:19

Nije sve u novcu, Roma cak preplacuje neke igrace. Medjutim oni dovedu Markinjosa za 1,5 milion prodaju ga za 35 :) I vec par puta tako.. . A sto se tice Juventusa i nije bas za hvalu nacin na koji posluju, ponasaju se kao hijene. Vrebaju bosmanove agente i iza ledja klubova pregovoraju sa igracima. Bukvalno su pola tima doveli na taj nacin. Evo sad i Neta, nije lepo videti da jedan takav gigant na takav nacin trguje svojim imenom. .

avatar
Romanista
Friday, 06.02.2015
08:39

Ajde ne prosipaj se bez veze..mozda ste poslednjih 3 godina primenili tu transfer politiku lako je sada pametovati..ali reci mi koliko ste para ulagali od 2008 do 2012 godine?U svakom prelaznom roku ste trosili po 40 i vise miliona evra a ovde nesto tupis..Jedne ste preko 80 miliona dali u jednom prelaznom roku..Diego,Melo,Krasic,Vucinic,Kvaljarela,Lihstajner,Bonuci,Asamoa..duga je lista ,svi su oni bili placeni 10-15 i vise miliona evra..od novijih Perejra,Morata itd..Ekipa se gradi godinama pogotovo sampionska,ne mozes da ocekujes da za dva tri prelazna roka napravis ne znam sta a da ne ulozis novac..Kasnije se samo nadogradjuje ekipica sa 1-2 klasna igraca..I kojih 184 miliona je ROma potrosila ona je taj novac samo isnfinansirala prodajom Markinjosa,Osvalda,Lamele..samo za njih trojicu je zaradila 100 miliona tako tvoj pokusaj da ispadnes pametan opet pada u vodu..Ispada da Roma trosi nenoramalno velike pare a vi i ostali nista,da napravili ste ovo sve od..Vama jedino Pogbas i Pirlo sto su dosli za dz ove ostale ste sve placali i to jako dobro tako da bez tog nekog licemerja i pokusaja..Gledate samo rashode idi pogedaj i rashode pa se onda javi i ne pametuje mnogo kad ti ne prilici

avatar
Vojnik
Thursday, 05.02.2015
22:14

Ja sam samo izneo ono sta su izneli svi u svetu fudbala ko je koliko ulozio i sta je uradio to je prvo , drugo ako pricamo o igracima koji su dovedeni za dzaba i prodati za velike pare PA BRATE MILI NEMOJ TO DA POMINJES NITI DA UPOREDJUJES , juve je tata za romu za takve poslove i uzimanje igraca za dzaba i podaja za velike pare , e sad trece ako igrac zeli da igra u neki klub a ovaj klub gde igra ne pusta ga i ovaj ode za dzaba sta je tu kriv juventus ? mislim da takve slucajeve ima na sve strane a ne samo u juve , tako je u svim velikim klubovima ali eto roma nazalost nije na taj nivo , i cetvrto ako neko je kaznjen za muljanje sa igracima i prevare to su barsa i real znaci KAZNJENI znaci sud i fifa su doneli takvu odluku znaci ako neko mulja to su drugi klubovi a ti si pogresio adresu :) znam boli ali to je to VELIKAN U FUDBALU SE NE POSTAJE PREKO NOCI :)

avatar
Кун
Thursday, 05.02.2015
00:30

Ti igraci zele da igraju u Juventusu, i ne znam sta je sporno, uzeli su pogbu za dz, a prodace ga za 70-80 miliona, najmanje, kad tad...

avatar
Il Principino
Wednesday, 04.02.2015
23:02

Ratko, inace ti znas sve tajne tih pregovora i potpisivanja i to...