Roma ima novog trenera!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 17.05.2019.
08:05
Izvor: Sportske.net

Dogovor postignut, klub mu neće praviti probleme.

Epa/Riccardo Antimiani
Epa/Riccardo Antimiani

Povezane vesti

Roma se i dalje nada ulasku u Ligu šampiona, ali od njih ne zavisi ništa, čak i da pobede obe utakmice, što nije nemoguće, moraju da se nadaju da će Atalanta izgubiti za vikend od Juventusa, ali i da Milan neće dobiti poslednja dva meča.

U međusobnom skoru su slabiji od "Rosonera", pa bi kako god okrenete, mnogo toga moralo da se poklopi kako bi stigli do četvrtog mesta.

Ranijeri odlazi na kraju sezone, situacija u klubu nije dobra, kapitenu De Rosiju neće biti produžen ugovor, a bez novca od Evrope, teško da će moći da dovedu adekvatna pojačanja.

Ali, ubedili su Đanpjera Gasperinija.

Trener Atalante bi mogao da uvede klub u Ligu šampiona, a onda nekom drugom da prepusti učešće. Naime, italijanski mediji kažu da će Gasperini napustiti Bergamo, da mu predsednik Perkasi neće praviti probleme, iako ima ugovor do 2021.

Atalanta bi plasmanom u Ligu šampiona napunila kasu, bio bi to najveći uspeh u klupskoj istoriji, ali će Gasperini u Romi zarađivati duplo veći novac, oko 5 miliona evra po sezoni.

Podsetimo kratko je potrajao na klupi Intera, sa Đenovom je napravio za četiri godine dosta dobrih stvari u prošloj deceniji, vraćao se na klupu Ligurijana od 2013. do 2016. od kada je u Atalanti. Radio je u Palermu, smenjen je kao i mnogi pa ga je Zamparini vraćao na klupu. Prošao je fudbalsku školu Juventusa, radio je kao trener u najvećem italijanskom klubu sa mlađim kategorijama, a probio se vodeći Krotone na početku samostalne trenerske karijere, pre 15 godina.

Roma je novi korak, poslednja šansa u velikom klubu, neće biti lako, ali za Gasperinija ovo je veliki izazov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pravi romanista
Friday, 17.05.2019
11:45

5 miliona njemu hahahahahahahahahahaha, otkaz do novembra, gluposti Romine uprave nikad kraja

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 17.05.2019
08:13

Opet se ludiras.