Roma bila na pragu pobede u Napulju, domaćin izvukao bod!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.10.2018.
22:32
Izvor: Sportske.net

Napoli bio na pragu poraza, ali je u samom finišu uspeo da stigne bar do boda u duelu sa ''Vučicom''.

Beta/Cesare Abbate/ANSA via AP
Beta/Cesare Abbate/ANSA via AP

Povezane vesti

Derbi desetog kola Serije A odigran je u Napolju, a završen je bez pobednika, Napoli - Roma 1:1!

Igrao se 14. minut meča, gosti su izveli aut sa desne strane, Under je potom probio, uspeo da centrira za El Šaravija koji gađa donji desni ugao Ospininog gola, a lopta pogađa stativu i odbija se iza gol linije - 0:1.

Domaći su pokušavali da što pre uzvrate, u narednih desetak minuta pretili su Milik, pa Hamšik, zatim Kaljehon, ali su se Rimljani odbranili.

U 33. minutu Edin Džeko je mogao da duplira prednost gostiju, nije iskoristio priliku i na poluvreme se otišlo uz minimalnu prednost ekipe Rome.

U nastavku, prema očekivanju, Napoli ofanzivniji, konkretniji, ali i dalje bez rezultata.

U 74. minutu domaći su zatresli mrežu, ali se Kaljehon prethodno našao u ofsajdu, da bi osam minuta kasnije iz istog razloga i Mertensov pogodak nepriznat.

Nastavio je Napoli sa napadima, Rimljani su se potpuno povukli čuvajući minimalno vođstvo, ali nisu uspeli da ga sačuvaju.

U 89. minutu Insinje je sa leve strane centrirao za Kaljehona, ovaj loše zahvatio loptu, ali ona dolazi do Mertensa koji sa nekih šest-sedam metara snažnim udarcem ''zakucava'' loptu pod prečku - 1:1.

To je bio i konačan rezultat, pa Napoli sada zaostaje šest bodova za vodećim Juventusom, dok je Roma u grupi ekipa od 5. do 9. mesta sa 15 osvojenih bodova.

Dodajmo još i da je večeras svih 90 minuta u ekipi Rome odigrao srpski repezentativac Aleksandar Kolarov, kome je ovo prvi meč u ulozi startera posle oporavka od povrede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke