''Rokada'' - Lacio pretekao Romu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.04.2015.
16:57
Izvor: Sportske.net

Sjajnom partijom i ubedljivom pobedom nad Empolijem, Lacio je nma najbolji način iskoristio novi kiks gradskog rivala Rome, koja je osvojila samo bod u Torinu. Bodovi spasa za Atalantu, Napoli rutinski protiv ''Viole''.

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Najubedljiviju pobedu ovog popodneva u Seriji A izborila je ekipa Lacija, koja je na svom terenu deklasirala Empoli rezultatom 4-0!

''Nebesko plavi'' su od samog starta zaigrali silovito i posle samo četiri minutra igre poveli golom Maurija, na asistenciju Kavande, koji je odlično centrirao sa desne strane.

Na drugi gol čekalo se do 31. minuta, kada je Kavanda ponovo u ulozi asistenta, ponovo njegov centaršut sa desne strane, a egzekutor je ovog puta iskusni Miroslav Klose, za sigurnih 2:0.

A kada je u finišu prvog poluvremena Kandreva poslao projektil sa preko 25 metara pod prečku gola gostiju, bilo je jasno da je Lacio osigurao bodove. U nastavku, Andreson je u 53. minutu samo potvrdio ubedljiv trijumf domaćih - 4:0.

Za to vreme u Torinu, gradski rival Lacija, ekipa Rome, vodila je veliku borbu za pobedu, kako bi zadržala drugfo mesto, iza Juventusa. Ali, na kraju je uspela da dođe samo do boda, rezultatom 1-1, pa je sada Lacio prvi pratilac vodećeg Juventusa.

Prvo poluvreme u Torinu proteklo je bez golova, a u nastavku mnogo više uzbuđenja. Prvo je Roma u 58. minutu iznudila jedanaesterac, koji je u gol pretvorio Florenci, ali je vođstvo Rome trajalo samo sedam minuta, pošto je Maksi Lopez u 65. minutu doneo izjednačenje Torinu - 1:1.

Golove možete da vidite OVDE.

Ovaj gol je izazvo proteste gostiju, koji su (opravdano) smatrali da je lopta prešla gol-aut liniju, pre nego što je došla do Maksija Lopeza, ali sudija nije promenio svoju odluku.

Italy Soccer Serie A

Do kraja, nekoliko šansi na obe strane, Adem Ljajić je pogodio mrežu posle lepe akcije svog tima, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. U finišu meča je i stativa spasila domaće, ali je i Torino imao par opasnih pokušaja u samoj završnici.

Adem Ljajić je na terenu proveo 75 minuta, kada ga je zamenio Dumbija, a u domaćem timu, Nikola Maksimović je odigrao ceo meč.

U Napulju bez neizvesnosti, Napoli je lakše ngo što se očekivalo, savladao Fiorentinu sa 3-0. Počelo je golom Mertensa u 23. minutu, a u drugom poluvremenu ''Ljubičaste'' su dotukli Hamšik i Kaljehon, za konačnih 3:0.

Atalanta je pobedom nad Sasuolom od 2:1 na svom terenu značajno odmakla od zone ispadanja, a Udineze je nastavio sa lošim igrama, novim porazom na svom terenu, ovog puta od Palerma - 1:3. Gosti su brzo došli do ubedljive prednosti, a legendarni Toto Di Natale je u finišu uspeo samo da postigne počasni gol za Udineze.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke