Roditelji su mislili da je mrtav, a sad je oduševio u utakmici protiv Milana!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 06.04.2017.
18:24
Izvor: Sportske.net

Film može da se snimi o fudbaleru Peskare.

Epa/Str
Epa/Str

Povezane vesti

Jedan od najboljih igrača na terenu u meču protiv Milana, Mamadu Kulibali, ima samo 18 godina, i njegova priča je zaista zanimljiva.

On je u razgovoru za italijansku "Gazetu" govorio o svom životu kao i načinu kako se uopšte našao u Seriji A.

"Otišao sam sa rancem na leđima. Rekao sam samo svom najboljem prijatelju da sam otišao, moji roditelji su mislili da sam otišao u školu. Isključio sam svoj telefon, nisam se javljao tri ili četiri meseca, mislili su da sam mrtav", počeo je svoju priču ovaj momak.

Vezista Peskare je istakao da mu i nije bilo toliko loše kući, da je imao da jede zajedno sa svojim sestrama, ali da otac nije dozvoljavao da on postane fudbaler.

"Za njega je škola bila važnija, mi smo porodica u kojoj su bili uglavnom učitelji. Lagao me je da će me voditi u neki evropski klub, samo da bi me ućutkao", istakao je ovaj momak.

Senegalac je platio autobusku kartu od Dakara do Maroka, i kaže da to nije bilo opasno. Kasnije je tek postajalo.

"Nisam imao novca za brod, pa sam spavao u luci u Maroku. Jedan čovek me je zapazio i pitao zašto spavam na ulici. Rekao sam mu da želim da idem u Evropu", kaže Kulibali.

"Nakon par dana, ovaj čovek se vratio, radio je na jednom brodu koji je išao za Francusku, rekao mi je da mogu da se ukrcam. To je bio brod koji je transportovao hranu, a pored mene je bilo još 20 ljudi. Nisam znao ništa o njima, znam samo da je moj san bio da igram fudbal.

Došao sam u Livorno, to je bio jako težak trenutak za mene. Tražio sam klub, jedan čovek me je doveo tamo, ali je naprasno nestao, kada sam se probudio u hotelu, njega nije bilo. Nisam imao novca, nisam znao nikoga i nisam govorio italijanski. Taj čovek me je zapazio na plaži kako igram fudbal pa me je odveo u Livorno na probu, ali nisam imao prava dokumenta i to mu je izgleda zasmetalo"
, pričao je ovaj momak.

"Spavao sam na ulici, bio sam srećan kada bih dobio sendvič. Bio sam u Rimu, a onda su mi rekli da ima dosta Senegalaca u Peskari, pa sam uspeo da se nekako prošvercujem u vozu do tamo. Ipak, izašao sam na pogrešnom mestu, spavao sam na ulici, pa me je policija odvela u Montepagano, gde sam spavao.

Imao sam probe sa Ćezenom, Sasuolom, Romom i Askolijem, ali niko me nije hteo. Naučio sam da igram fudbal na ulici u Senegalu, a ostalo sam gledao preko TV-a, tako sam učio pokrete",
istakao je on.

"Šta me je utakmica protiv Milana naučila? Da možda jednog dana mogu da igram na ovom nivou. Siguran sam da to mogu. Milan je jedan od timova koje podržavam. Pored njih, volim Francusku i Mančester junajted.

Pre dve godine nisam mogao da kažem svom ocu da sam u Francuskoj, jer bi me vratio u Senegal. Sada pričamo svakoga dana, rekao mi je da je srećan i ja sam se izvinio. Nedostaju mi, posebno moja majka, nisam ih video dve godine. Mislila je da sam mrtav... Sada sam veoma, veoma srećan"
, završio je na najlepši mogući način ovu priču Mamadu Kulibali.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Friday, 07.04.2017
00:04

Dirljiva prica svaka cast malisanu.

avatar
Jack Rackham
Thursday, 06.04.2017
19:43

Na koga ce navijati nego na najveci klub

avatar
Martial11
Thursday, 06.04.2017
19:18

Svaka cast za upornost

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Thursday, 06.04.2017
18:48

HEROJ MODERNOG DOBA

avatar
JamesR10
Thursday, 06.04.2017
18:38
avatar
Стефан Стојанчевић
Thursday, 06.04.2017
18:31

ti si posle svega ovoga pobednik i veliki fudbaler,mozda neces biti kao mesi ironaldo al ti zelim da imas najmanje upola karijeru kao ove dve zvezde :)