Robinju nema spasa? Ćelija već spremna?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 21.10.2020.
08:45
Izvor: Sportske.net

Naravno da se žalio na presudu, ali ako se nadao da će izbeći pravdu, jer je van domašaja italijanskih organa, prevario se, u Brazilu bez milosti...

Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo
Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo

Povezane vesti

Robinjov povratak u Santos je trajao jednu nedelju. Otpušten je čim je stigla presuda iz Italije, tačnije osuda za silovanje koje se desilo 2013. godine. U pitanju je bila Albanka, Robinjo tvrdi da nema ni govora o silovanju, da je u pitanju dobrovoljan seksualni odnos.

Italijanski sud mu nije poverovao dobio je devet godina zatvora, naravno uložio je žalbu.

Fudbaler je prvo rekao da je pomenuta devojka bila pijana, da je ostala sa njegovim prijateljima pošto je otišao kući i ne zna šta se dešavalo. Zatim je promenio priču uz reči da je pogrešno prevedena njegova izjava da je rekao da je znala ko je on, da mu je prišla i flertovala.

Santos je bio prinuđen da ga otpusti jer je glavni sponzor pretio da će raskinuti ugovor jer posle presude ne želi da ima veze sa klubom u kome igra fudbaler osuđen za silovanje.

Robinjo se inače vratio u domovinu iz Bašakšehira i pristao da završi karijeru u klubu u kome je počeo za simboličnu platu.

Ali, od toga nema ništa, sa druge strane, reagovao je ministar za ljudska prava Damareš Alveš.

Baner

On je "Globo Esporteu" rekao da zna da postoji žalba, ali i da je čuo snimak, krunski dokaz.

"Nadam se da će završiti u zatvoru, nijednom silovatelju ne treba da bude oprošteno, kada sam video transkripciju razgovora, telefonskog poziva u kome se pričalo o tome šta su radili jadnoj devojci, zamamo se nisam ispovraćao. To što je slavni fudbaler ne menja stvar, kriminalcima se ne treba klanjati. Sigurno je da se neće izvući, završiće u zatvoru, ovde ili u Italiji, ja bih ga odmah posao nai zvršenje kazne"
, kaže brazilski ministar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke