Robinjo ponovo u reprezentaciji Brazila, igraće u meču za Šapekoense!

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.01.2017.
21:31
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite za humanitarnu utakmicu protiv Kolumbije pozvao je danas igrače iz nacionalnog šampionata, a na spisku se nalazi i nekadašnji fudbaler Real Madrida Robinjo.

Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo
Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler "kraljevskog" kluba, Mančester sitija i Milana, Robinjo, od 2015. godine i Kopa Amerika nije nastupao za reprezentaciju Brazila.

Brazil i Kolumbija će sutra na stadionu "Žoao Avelanž" u Rio de Žaneiru odigrati humanitarnu utakmicu koja za cilj ima da prikupi finansijska sredstva za porodice žrtava avionske nesreće u kojoj je poginulo 19 fudbalera brazilskog kluba Šapekoense.

Navijači Šapekeonse očekivali su da će selektor Tite za utakmicu protiv Kolumbije uputiti počasni poziv za reprezentaciju golmanu Nivaldu i igraču sredine terena Nenemu, koji su posle avionske nesreće okončali fudbalsku karijeru.

Umesto toga, Tite je pozvao kondicionog trenera Paola Paiksaa, oca Andersona, koji je bio kondicioni trener Šapekoensea, ali je poginuo u avionskoj nesreći.

"Svi igrači koji se nalaze na spisku za utakmicu protiv Kolumbije imaju budućnost u reprezentaciji. To je bio jedan od kriterijuma za poziv", rekao je Tite.

Za utakmicu izmedju Brazila i Kolumbije do sada je prodato oko 5.000 ulaznica.

Na spisku selektora Titea nalaze se:

Golmani: Aleks Muralja (Flamengo), Danilo Fernandes (Internasional) i Veverton (Atletiko Paranaense).

Odbrana: Fagner (Korintijans), Markos Roha (Atletiko Mineiro), Fabio Santos (Atletiko Mineiro), Žorže (Flamengo), Rodrigo Kajo (Sao Paulo), Pedro Žeromel (Gremio), Vitor Ugo (Palmeiras) i Luan (Vasko da Gama).

Sredina terena: Kamilo (Botafogo), Dijego (Flamengo), Enrike (Kruzeiro), Rodriginjo (Korintijans), Valas (Gremio), Vilijan Arao (Flamengo), Lukas Lima (Santos) i Gustavo Skarpa (Fluminense). 

Napadači: Dudu (Palmeiras), Dijego Souza (Sport Resife), Luan (Gremio) i Robinjo (Atletiko Mineiro).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke