Robi održao reč - Nema Vranješa i Begovića, poziv otišao u Humsku

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 11.03.2019.
14:25
Izvor: Sportske.net

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki saopštio je danas spisak igrača na koje računa za prve dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Epa/Yonhap
Epa/Yonhap

Povezane vesti

Borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine reprezentacija Bosne i Hercegovine počinje duelima sa Jermenijom (23. mart) i Grčkom (26. mart) u Sarajevu i Zenici.

Selektor BiH Robert Prosinečki danas je izašao pred predstavnike medija i obelodanio spisak igrača na koje računa za pomenute utakmice.

Na spisku se nalazi 23 imena, a među pozvanim igračima je i prvotimac Partizana Goran Zakarić koji je u Ligi nacija upisao tri nastupa ali je prosečno na terenu provodio po deset minuta.

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vedran Kjosevski (Željezničar);

Odbrana: Darko Todorović (RB Salcburg), Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Ervin Zukanović (Đenova), Eldar Ćivić (Sparta Prag);

Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Mihamed Bešić (Midlsboro), Gojko Cimirot (Standard), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suvon), Rade Krunć (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dinamo Drezden), Deni Milošević (Konjaspor), Amer Gojak (Dinamo);

Napad: Edin Višća (Bašakšehir), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Atletik Bilbao) i Elvir Koljić (Universitatea Krajova).

Od ranije je poznato da Robert Prosinečki više ne računa na Ognjena Vranješa kojeg je otpisao zbog svega što se dešavalo van terena, a na današnjoj konferenciji Robi je objasnio zašto na spisku ponovo nema Asmira Begovića.

"Begović već mesecima ne brani u klubu, gde ima probleme sa trenerom. Nije ga bilo ni na poslednjim okupljanjima, bio je i povređen. S druge strane Šehić brani odlično, Pirić je standardan u Mariboru. Iz tog razloga smo se odlučili za ove mlađe golmane koje smo pozvali", rekao je Prosinečki.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine okupiće se 18. marta u Ilidži, utakmice sa Jermenijom i Grčkom igraju se na "Grbavici" u Sarajevu i "Bilinom Polju" u Zenici.

"Zmajevi" se takmiče u kvalifikacionoj grupi J sa Italijom, Jermenijom, Finskom, Grčkom i Lihtenštajnom, a ranije su kroz Ligu nacija obezbedili baraž za Evropsko prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke