Rimske "Igre prestola", pobuna protiv Totija, akter i kapiten Srbije?! Ko je zauzeo čiju stranu?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 30.05.2019.
09:34
Izvor: Sportske.net

Pismo jednog od Palotinih saradnika objasnilo šta se dešavalo u poslednjih godinu dana, i kako su "senatori" svlačionice na vreme upozorili šta će se dogoditi!

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Novi detalji onoga što se dešavalo u Romi tokom prošle sezone.

Ona je završena neuspehom, Di Frančesko nije preživeo na klupi, oprostio se kapiten De Rosi, nema Lige šampiona, treneri jedan za drugim odbijaju klub, a sigurno je da će biti prodato nekoliko igrača, kako bi se smanjili troškovi. To će dodatno umanjiti ambicije "Vučice", navijači su protiv Palote, pa situacija verovatno nije bila gora u ovoj deceniji.

Otkriveno je šta se dešavalo tokom prošlog leta i šta je usledilo tokom sezone, što je dovelo do raspada u svlačionici i na kraju sloma.

Naime, još prošlog leta je kapiten De Rosi posle prelaznog roka i kada je stigao N'Zonzi rekao čelnicima da bi trebalo da se pogledaju u oči, da su prodali najbolje, Alisona i Naingolana i da će biti deveti na tabeli.

To je izazvalo buru, naime "senatori" u svlačionici bili su i protiv Monćija koji dovodi "svoje" igrače, protiv trenera Di Frančeska, ali i Totija koji je podržavao trenera. Di Frančesku se zameralo da ne menja ništa, da forsira 4-3-3 i kad ne ide, da je slab taktičar, da je njegov stručni štab nedorastao klubu poput Rome.

Sve to piše u izveštaju Eda Lipija koji je radio u klubu, predsedniku Paloti.

Rimska "Republika" je došla navodno u posed pisma u kome se objašnjava čitava situacija, vođe pobune u svlačionici bili su, uz De Rosija, Džeko, Kolarov i Manolas, najbolji i najpoznatiji igrači.

Međutim, klub nije mogao da se oslobodi trenera, Monći je rekao jesenas da će on otići zajedno sa Di Frančeskom, ponudio je ostavku koja je odbijena. Stvar se vukla tokom zime, ali i u nastavku šampionata, Roma je igrala slabo, usledio je brodolom u Firenci u kupu, na kraju i kada je Di Frančesko otpušten, bilo je kasno.

De Rosi i Toti nisu godinama u najboljim odnosima, novi kapiten je tražio da se legendarni "Er Pupone" odstrani iz svlačionice, ali i kluba, jer opterećuje igrače i predstavlja pritisak. U pozadini je otkaz Damjanu Stefaniniju, glavnom fizioteraputu koji je otišao kada i Di Frančesko. Za njega je De Rosi bio vezan, pomenuo ga je u oproštajnom pismu, a sumnja se da je Toti umešao prste u ovaj otkaz sugerišući da je Stefanini krivac za veliki broj povreda.

Na kraju, ostaje da vidimo kako će se završiti cela priča, De Rosi je otišao, Džeko će biti prodat Interu, Kolarov verovatno ide kako bi se rasteretio budžet, a Roma čeka da neko plati 30 miliona za Manolasa. Napraviće novi tim, da li sa Totijem kao bitnom figurom u klubu, tek stvari će za novi početak biti rasčišćene.

Ali, umanjene ambicije će sve učiniti težim, pogotovo jer postoji veliki pritisak navijača...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Thursday, 30.05.2019
18:40

I koja je logika ako urade sve ovo?Ponovo ce prodati najbolje u klubu a zamene nece dovesti,barem ne kvalitetne zamene...Roma ce,kao i mi.imati stvarno tesku narednu sezonu zbog par ljudi koji odluke i rezove donose previse kasno...

avatar
Ton4i
Thursday, 30.05.2019
23:47

Dovesce nekoliko igraca iz Juzne Amerike,uglavnom iz Brazila i Argentine,svakako sa manjim cenama i platama i imace male sanse za cetvrto mesto jer ce Juve opet biti glavni favorit,Inter snazniji,dok ce i posrtaj Napolija biti svakako odlozen.
Milan je pod znakom pitanja,Lacio takodje dok Atalanta radi zahtevnije sezone u LS ne bi mogla ponoviti ovosezonski uspeh,dakle ako recimo Under i Klajvert budu bili znatno bolji(kao i Shik) mogu se nadati neizvesnoj borbi u finisu za cetvrto mesto.

avatar
Vlada1927
Thursday, 30.05.2019
10:39

Auuu o čemu bre vi pričate, kao da niste gledali poslednju tekmu De Rosija... Pa na kraju se moglo videti da su De Rosi i Toti dugo stajali zagrljeni i obojica plakali, a tako je bilo i na Totijevom oproštaju, a vi pišete o lošim odnosima njih dvojice.. Imaju li više logike ovi tekstovi...

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 30.05.2019
10:30

Lord Monci , gde on stavi ruku , treva ne rasti :D Od 1/2 finale LP do ovo , zalosno ! Novi Milan ....