Rim nema vladara, Mihin minimalac!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 11.01.2015.
16:56
Izvor: Sportske.net

Roma posle 0:2 stigla do boda protiv gradskog rivala, Sampdoriji dovoljan gol Edera, čak sedam golova u Firenci!

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Lacio je bio bolji tim u prvom poluvremenu, Roma nervozna, nisu ni prišli Marketiju, a posle par pretećih napada, "Nebesko-plavi" su poveli.

Felipe Anderson je kao rukom poslužio Maurija, kapiten sam pred De Sanktisom, 1:0 za "goste".

Nekoliko minuta kasnije, Brazilac koji je delovao kao Ronaldo naspram odbrane Rome je sjajnim udarcem prinudio na kapitulaciju iskusnog čuvara mreže "Vučice".

U nastavku druga slika, kao da je Laciju ušla voda u uši, već nakon par minuta Strotman je uposlio Totija, deseti gol rekordera u rimskim derbijima, kapiten Rome je najbolji strelac u istoriji "Derbija dela Kapitale". Lacio je odmah mogao da uzvrati, Mauri pogađa stativu, Roma je ostala u igri.

Onda novi trenutak magije Totija, akrobacija legendarnog kapitena, nije se ušinuo, lopta je završila iza leđa Marketija, 2:2.

Posle gola i selfi kapitena Rome!

Italy Soccer Serie A

Najbolju šansu za pobedu propustili su gosti, Klose koji je zamenio Đorđevića je mogao da reši derbi, De Sanktis je sjajno intervenisao. Basta je odigrao čitav meč, roviti Ljajić ušao u drugom poluvremenu, posle toga Roma je bolje izgledala.

Bilo kako bilo, remi, Roma je stigla Juve, ali ima meč više, šampion će večeras biti na iskušenjima pod Vezuvom protiv Napolitanaca.

Golove sa "Olimpika" možete videti ovde.

Kaljari je poveo ubedljivo protiv Ćezene u prvom poluvremenu, na debiju Zole pred domaćom publikom na rodnom ostrvu. Žoao Pedro je pošto mu je Leali odbranio penal, sproveo loptu u mrežu, a onda je asistirao Donsahu, nakon čega je igrač iz Gane duplirao prednost domaćih.

U nastavku je kapitulirao Brkić, u samom finišu, iskusni Brijenca je matirao Srbina, počast za Ćezenu, ali su bodovi ostali na Sardiniji.

Italy Soccer Serie A

Fiorentina je povela protiv Palerma posle akcije Kuadrada, levi bek Paskval je matirao Sorentina. Domaći bolji, Borha Valero je pogodio prečku, a šansu je imao i Pizaro. U nastavku još jedna lopta u mreži Sicilijanaca, posle duela Gomeza i Sorentina, najsnalažljiviji štoper Toskanaca Balanta, 2:0.

A onda se za par minuta sve okrenulo, Kvaison sa dva gola za par minuta poravnava na 2:2! Ludi meč na "Frankiju", nije dugo trajala radost Palerma, Kuadrado vraća prednost "Ljubičastima", da bi Španac Hoakin ponovo odveo Montelinu ekipu na pristojnu prednost. Ni tu nije bio kraj, Beloti je iz penala desetak minuta pre kraja vratio neizvesnost, 4:3. Ipak, Fiorentina je uspela da sačuva trijumf u odličnom meču.

Bombom nekadašnjeg igrača Hamburga, Sale, Verova je u finišu prvog dela povela protiv Parme. Fenjeraš je izjednačio nakon dvadesetak minuta nastavka, Lodi je u svom stilu iz slobodnjaka poravnao na 1:1. Ipak, na scenu stupa Luka Toni, uspeo je da nadmudri Paletu i savlada Mirantea! Verona je sačuvala u samom finišu golom Valotija overila pobedu.

U Bergamu bez golova na poluvremenu, Atalanta je imala više od igre, ali je najbolju šansu propustio gost. Bivši igrač Atalante, Skeloto je propustio šansu da Kjevo dovede do prednosti. U drugom poluvremenu oba tima imala su svoje šanse, videli smo mnogo bolji fudbal, a Zapakosta svojim drugim golom u prethodna dva meča donosi prednost Lombardijcima. Bod Kjevu u 90. minutu, Slovenac Lazarević uspeva da Venete spasi poraza.

Italy Soccer Serie A

Obijang i Dankan su imali šanse za Sampdoriju protiv Empolija, ali se istakao golman gostiju Sepe. Odbrana gostiju otključana na startu drugog dela, akcija Bergesija i Edera, omaleni Brazilac matira Sepea, zasluženo vođstvo Dorijana.

Do kraja najbolju šansu za izjednačenje imao je Pućareli, no Đenovljani su sačuvali dragocenu pobedu za deobu četvrtog mesta sa Napolijem.

Gol Edera možete videti ovde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
black edition
Sunday, 11.01.2015
17:59

Forzaaa magica per sempre. Kakva utakmica!! Sta reci o Totiju? Mislim da ga i navijaca lazia potajno vole. Ono je magikaaa....

avatar
disqus_uDa4U056Zy
Monday, 12.01.2015
00:04

U 39. godini onakav volej!nnOTAC FUDBALA!