Riberiju samo ne pominjite Kristijana, pada mu mrak na oči i ima mnogo razloga...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 14.09.2019.
11:07
Izvor: Sportske.net

Fiorentina igra protiv Juventusa, a od 2013. Francuzu je Ronaldo uvek na putu...

EPA/MARC MUELLER
EPA/MARC MUELLER

Povezane vesti

Frank Riberi ne može da dočeka utakmicu sa Juventusom. Ima mnogo razloga da bude ljut na Kristijana Ronalda, Portugalac, odnosno nelogična odluka FIFA ga je sprečila da uzme "Zlatnu loptu" 2013.

Ona je otišla Ronaldu, iako je Riberi sa Bajernom osvojio triplu krunu.

"To je klasična krađa, otimačina, nazovite kako hoćete, ali ja nisam mogao više trofeja da osvojim, nije ih bilo više
", rekao je Francuz nebrojeno puta, a ponovio i pred današnju meč sa Juventusom.

Ronaldo te godine nije osvojio ništa, osim Superkupa Španije, ali je dao 55 golova na isto toliko utakmica, u sva tri takmičenja imao je tačno prosek gol po meču, u Ligi šampiona je dao 12, Los Blankosi su ispali od Dortmunda.

Ali, ono najgore po Riberija je krenulo već sledeće sezone, Real ih je eliminisao u polufinalu, bilo je 5:0 u oba meča, 2017, u četvrfinalu je bilo 6:3 posle produžetaka, a naredne godine ponovo u polufinalu 4:3 posle produžetaka.

To je bila i poslednja Kristijanova sezona u Realu, a on je u pomenutih šest mečeva protiv Bajerna u Ligi šampiona od 2014. godine dao osam golova.

Dakle, prava "crna beštija" za Riberija, Francuz je danas na kraju karijere, ali i dalje želi da izravna neke dugove sa Portugalcem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoHardV3
Saturday, 14.09.2019
15:29

Da, s tim sto je Ronaldo tada dao koliko Mesi i Riberi zajedno, pa jos par golova vise od toga. :D

avatar
Badr Hari
Saturday, 14.09.2019
14:26

To je samo najbezočnija krađa ZL ikada, a ako je za 'utehu' Riberiju pokrao je izlizani isto tako i preostale 4 ZL. Protiv Bayerna nije postigao nijedan regularan gol, svi su bili iz ofsajda ili nakon izmišljenih penala. Poslednja krađa Reala nad Bayernom je takođe najbezoćnija ikada viđena u fudbalu, potom slede epske krađe nad Juveom, PSG-om, prethodna krađa nad Bayernom itd. U top 15 krađa svih vremena nema drugih imena osim Real Madrida i njihovih žrtava.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 14.09.2019
14:08

Pa svi tvoji saigraci su osvojili tripletu. To je individualna nagrada, ti nikad nisi bio nista spec. a i ne znam ko bi glasao za tebe kad te niko ne voli. Jednom sam slusao neku njegovu izjavu, znamo da fudbaleri ne veze za inteligentne ali ovaj lik je cuvaj boze...

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 14.09.2019
13:48

Zlatno lopta je individualna nagrada a ronaldo je te godina razvaljivao sto i golovi polazuju, uostalom to da je individualna nagrada i da ne treba da bude vezana za trofeje sada najvise potezu missikini fanboysi, tako da nema potrebe da se riberi ljuti

avatar
Guti
Saturday, 14.09.2019
12:27

Par zlatnih lopti je sumljivih i ne samo ova. I Messiju i Roanldu, bi jih trebalo par uzeti, ako se gleda samo po učinku u sezonama kada su jih osvajali. Ribery i Snyder su opljačkani i nije mi isto tako baš jasno po kojom kriteriju je Modrić dobio zlatnu loptu?