Riberijeva lekcija ''srpskom'' Ajntrahtu, Rafinja sve začinio golom za TV špice!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.12.2018.
20:28
Izvor: Sportske.net

Derbi 17. kola Bundeslige pripao aktuelnom šampionu koji je tako nastavio seriju dobrih rezultata u završnici jesenjeg dela sezone.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Utakmica koja je obeležila ovaj fudbalski vikend u Nemačkoj odigrana je večeras u Frankfurtu, gde je Bajern kao gost savladao ekipu Ajntrahta rezultatom 3:0.

U domaćem timu i ovoga puta u startnoj postavi bila su trojica srpskih reprezentativaca - Filip Kostić, Mijat Gaćinović i najbolji strelac Luka Jović, ali za razliku od mnogih prethodnih mečeva, večeras nisu uspeli da dođu do izražaja.

Doduše, Ajntraht je bolje počeo utakmicu, u uvodnim minutima su opasno pretili preko Da Koste kada je Nojer odlično reagovao, potom i preko Luke Jovića, ali nisu uspeli da povedu.

Kako je meč odmicao, Bajern je postajao sve konkretniji, u 17. minutu gosti su bili na pragu vođstva, ali je golman Kevin Trap sa dve sjajne intervencije uspeo da sačuva svoju mrežu.

Ali, u 35. minutu ništa nije mogao da učini posle sjajne akcije Milera, Levandovskog i Riberija koji je neometan, sa desetak metara, sproveo loptu u mrežu - 0:1.

Taj gol je obeležio prvo poluvreme, u čijoj završnici je zbog povrede Mijat Gaćinović morao da izađe iz igre, zamenio ga je De Guzman.

Međutim, odlična ekipa Ajntrahta ni u nastavku meča nije ličila na sebe, što su Bavarci znali da iskoriste, a Riberi je izrastao u junaka utakmice.

Iskusni Francuz je sve dileme oko pobednika rešio u 79. minutu meča, posle odlične saradnje sa Kimihom. Pomalo traljavo je zahvatio tu loptu koja je, međutim, imala idealnu putanju i od stative se odbila u mrežu - 0:2.

A da sve bude još ubedljivije i efektnije, pobrinuo se Rafinja u 89. minutu, kada je, činilo se, pokušao da centrira, ali umesto toga je lobovao Kevina Trapa i postigao prelep gol - 0:3!

Bajern se ovom pobedom izdvojio na drugom  mestu na tabeli sa šest bodova manje od vodećeg Dortmunda, a Ajntraht je ostao na petom mestu sa 27 bodova.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mia_San_Mia_Bayern
Sunday, 23.12.2018
17:49

Bravo za ovo da se mogu videti golovi.

avatar
Mladen
Saturday, 22.12.2018
23:33

Bayern je imao sreće prvih 10 minuta voleo bih da Jovic dodje u Bayern igračina.

avatar
Karambol
Saturday, 22.12.2018
23:30

Forma je prolazna,klasa je vecna! Veliki FR7

avatar
neme
Saturday, 22.12.2018
22:39

Stvarno apsolutno negledljiva liga malo iznad nase samo lepo upakovana, covek sa 35 godina RAZVALIO kao neke igrace pa on kad bi odigro poluvreme juve -roma ovog presinga u meso izneli bi ga,Al ovde je bog otac moze ovako jos deset godina.

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 22.12.2018
21:46

U*enja lika da postigne gol a mene da dobijem na kladionici. Ipak nisam u minusu : )