Revolucionarne promene u Ligi šampiona, Englezi se oštro protive!

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.04.2019.
13:05
Izvor: Sportske.net

Najavljene velike promene u elitnom takmičenju.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Kako prenose engleski mediji, Asocijacija evropskih klubova, na čelu sa prvim čovekom Juventusa Andreom Anjelijem, planira da Uefi predloži izmene u formatu Lige šampiona.

Naime, ideja je da u uvodnoj fazi elitnog takmičenja više ne bude osam grupa sa po četiri kluba, već četiri grupe sa po osam timova.

To bi napravilo pravu pometnju u brojnim ligama, kako bi u grupnoj fazi timovi umesto šest utakmica igrali čak 14.

Jasno, najveće evropske lige bi morale da naprave velike promene u rasporedu za jednu takmičarsku godinu, kako bi najboljim klubovima omogućili da odigraju veliki broj utakmica u LŠ.

Za takve promene ne žele ni da čuju u Engleskoj, svesni su kakvu bi to pometnju napravilo u Premijer ligi.

Zbog toga, izdali su zvanično saopštenje, koje potpisuje svih 20 klubova iz elitnog ranga engleskog fudbala.

"Svi klubovi su jednoglasno doneli odluku da saopšte kako je neprimereno da evropske fudbalske organizacije prave planove koji će menjati strukturu, kalendar i kvalitet domaćih prvenstava i voljni su da rade zajedno kako bi zaštitili Premijer ligu.

U Engleskoj, fudbal ima važnu ulogu u našoj kulturi i svakodnevnom životu. Milioni navijača posećuju ovdašnje utakmice, a privrženost i lokalna rivalstva često se prenose sa generacije na generaciju. Imamo fantastičnu kombinaciju kvalitetnog fudbala i posvećene publike koju ćemo žestoko braniti. Struktura domaćeg fudbala se određuje od strane samih liga i njihovih Saveza.

Mi ćemo sa našim Savezom, ali i drugim ligama, raditi na tome da evropske fudbalske organizacije shvate važnost svega ovoga, kao i da ih podsetimo da je njihova obaveze da održe zdrav i održiv domaći ligaški fudbal", stoji u pomenutom saopštenju.

Videćemo šta će u Uefa reći na ovaj predlog Asocijacije evropskih klubova, ali se čini da ovakve promene malo kome idu u prilog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 06.04.2019
17:00

englezi samo nek se odcepe i onako njima ovi nisu bitni,a ljubomorni su na engleze svi jer imaju najjaču ligu i pare pa bi svi kao oni

avatar
NikkiCFC
Saturday, 06.04.2019
15:54

Ipak treba menjati sistem. Ovo svake godine sve jedno isto, dosadno... Mozes zbog lakog zreba da dodjes do zavrsnice. Ligaski sistem je spas pa makar igralo 8 timova. Nije mesto Zvezdi, Dinamu, Karabagu u LS.

avatar
Miki_Srbin
Saturday, 06.04.2019
20:51

Varas se ;) zvezdi bas jeste mesto tamo

avatar
jv
Saturday, 06.04.2019
15:13

Glupost. Ako veliki kiksaju jednu ili dve utakmice imaće popravni. Ukinuti grupe, vratiti kup sistem, dve ekipe, dve utakmice, ko je bolji neka ide dalje. U ovom sadašnjem, a i u predloženom sistemu ima mnogo gluposti, tim koji je obezbedio prvo mesto može u zadnjoj utakmici, ili više njih u novom sistemu, odmarati igrače i tako uticati na poziciju drugih timova u grupi.

avatar
Miki_Srbin
Saturday, 06.04.2019
20:52

Slazem se a to sve odgovara usranom juventusu koji u ligi lako obezbedi titulu jer je kupio ceo fudbalski savez italije pa bi da cuva igrace i tmao i ovamo misle tako ce lakse doci do titule LŠ

avatar
Badr Hari
Saturday, 06.04.2019
15:10

Moram priznati da su Englezi ovaj put potpuno u pravu. Sa svim ovim formatima takmicenja (lige, LS, LE, reprezentativne kvalifikacije za SP, EP, Copa America itd.) dostignut je kalendarski maksimum, pa i vise od toga kada se uzmu u obzir neminovne ligaske pauze iza kojih slede jurnjave prrostalih kola u ritmu sreda-subota. Logicno je da se razmislja o promeni sistema u smislu rasterecenja, a ne dodatnih opterecenja.

avatar
Devil born 1878
Saturday, 06.04.2019
13:40

Predlozio juventus koji osvoji ligu pre pocetka, da vidim kako bi to predlozili da u italijanskoj ligi situacija bude kao u engleskoj

avatar
Kolos
Saturday, 06.04.2019
15:21

Tada bi prvi glasali protiv ovog predloga. Nema od ovoga ništa.

avatar
Maksimus
Saturday, 06.04.2019
16:21

Bukvalno, nema gore lige od serie A, namesteno pre pocetka