Revolucija, sedmoligaš angažovao trenera i to kakvog! Istorija fudbala više neće biti ista, debi 9. februara!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 23.01.2019.
12:22
Izvor: Sportske.net

Istorijski trenutak.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Kako je obelodanjeno u engleskim medijima, sedmoligaš Vingejt i Finčli će za utakmicu protiv FK Vajthoka kao trenera postaviti vid veštačke inteligencije (AI).

Ovo je zaista istorijski trenutak u svetu sporta, ne samo fudbala, a u pomenutom klubu se nadaju da će im veštačka inteligencija doneti tri boda.

Tim eksperata iz "The Big Bang Fair" kompanije sastavio je ovu novotariju kako bi privukao mlade da se bave naukom, a "AI Coach" će svoj debi imati na klupi sedmoligaša.

Novi "trener" će imati zadatak da odabere startnih 11, postavi formaciju u kojoj će igrati, a postaraće se i za taktiku ekipe.

Momci koji stoje iza ovog projekta tvrde da će poput čoveka, "AI Coach" vremenom postajati bolji i iskusniji, tako što će sakupljati sve više informacija potrebnih za vođenje jedne ekipe.

U klubu Vingejt i Finčli veruju da veštačka inteligencija može postići uspeh, tako što će se držati osnova fudbalske igre.

"Osnovi fudbala su potpuno isti bilo da dolaze od virtualnog ili ljudskog trenera", izjavio je menadžer ove ekipe Dejv Norman.

Meč je zakazan za deveti februar, pa ćemo uskoro saznati da li napredna tehnologija ima šansu u trenerskom poslu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 23.01.2019
23:31

Pitanje kako ce uspostaviti autoritet u ekipi recimo Vilijan bi sabotirao prvi.