Repriza 'Skoplja' - Zenit bacio "petardu", Bane strelac!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.11.2017.
19:39
Izvor: Sportske.net

Scenario iz Skoplja iskorišćen je danas u Sankt Peterburgu gde je slabašna ekipa Tosna platila ceh za nešto slabija izdanja Zenita pre pauze u ruskom prvenstvu.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Ubedljivom pobedom nad ekipom Tosna u okviru 17. kola ruske Premijer lige, fudbaleri Zenita prekinuli su seriju od četiri meča bez pobede u svim takmičenjima.

Tim Roberta Manćinija slavio je prvi put posle mesec dana, a tek drugi put u poslednjih osam utakmica.

Ceh je platila slabašna ekipa Tosna koja je u Sankt Peterburgu poražena rezultatom 5:0 (1:0) što je druga "petarda" koju je Zenit bacio od početka sezone.

Zanimljivo je da je prethodnu pobedu identičnim rezultatom Zenit ostvario pre dva meseca na gostovanju šampionu Makedonije. Tada je "petarda" pukla u Skoplju, a srpski internacionalac Branislav Ivanović postigao je svoj prvenac u dresu ruskog kluba.

Danas je Zenit ponovo postigao pet golova i ponovo je kapiten reprezentacije Srbije bio među igračima koji su pogađali protivničku mrežu.

Ivanović je postigao treći gol za Zenit u 64. minutu utakmice, a posle kornera koji je izveo Paredes. Bivši fudbaler Čelsija bio je najviši u skoku i glavom sproveo loptu u protivničku mrežu.

Golove za Zenit postigli su još Leandro Paredes, Daler Kuzjajev, Aleksandar Kokorin i Artem Dzjuba.

Ekipa Zenita nakon devete pobede u ruskoj Premijer ligi zauzima drugo mesto na tabeli sa 33 boda, tri manje od vodeće Lokomotive iz Moskve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke