Reprezentaciju nemaš, igrače imaš, šest Srba osvojilo PL, samo jedan Italijan!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 18.05.2018.
08:18
Izvor: Sportske.net

Najjaču ligu na svetu, ne računajući Engleze, Od stranaca osvajali najviše Francuzi i Brazilci, zanimljivo da je Srbija u vrhu liste...

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Jasno Francuzi su i obeležili veliki uspon PL u ovom veku i poslednjoj deceniji prošlog, njih čak 26 je bilo u šampionaskim timovima. Ali govorimo o velesili koja je početkom veka ujedinila titule evropskog i svetskog prvaka.

Takođe, 16 Brazilaca je bilo u šampionskim timovima, 13 Španaca, 12 Holanđana, 9 Argentinaca, 8 Portugalaca, predvođenih Ronaldom, ali titule su uzimali i zaboravljeni Luis Boa Morte, Tijago, kao i Paulo Fereira i Deko...

Srbija na ovoj listi deli mesto sa Belgijancima i Nemcima, šest naših igrača je uspelo da se dokopa titule u PL.

Od "Stene" Vidića, preko Baneta Ivanovića, Kolarova, Matića, Nastasića sa Sitijem i Mateje Kežmana sa Čelsijem u prvom Murinjovom mandatu.

Iza nas su i Škoti i Velšani recimo, Obala Slonovače sa svojim zvezdama, Danci, ostale afričke zemlje, ali i Italija.

Gotovo zvuči neverovatno, ali je tako, jedino je Mario Baloteli od Italijana postao prvak PL. Takođe, od Urugvajaca, dvostrukih svetskih prvaka i fudbalske velesile titulom se okitio jedino Forlan u Junajtedu. Više od njih igrača imaju Crnogorci i Bosanci, po dvojicu, Jovetića i Stefana Savića, odnosno Džeka i Asmira Begovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marcos Alonso
Friday, 18.05.2018
12:46

a Italijani mahom igraju u svojoj Serie A,slabo koji ode negdje dalje. Kao da je titula u PL dokaz jacine necije reprezentacije, jel to znaci da smo jednaki s Belgijom i Njemackom a da su Holandjani,Portugalci,Argentinci recimo jaci od ove 2 repke?

avatar
No rules
Friday, 18.05.2018
12:07

PL je marketinska liga. Ovim tekstom samo pokazujete veliko nepostovanje prema zaista najjacoj ligi na svijetu, a to je bez premca Primera! Igraci i klubovi iz Španije trenutno dominiraju i pisu istoriju ove igre u evro takmicenjima. Malo realnosti..

avatar
Akiaki15935867
Friday, 18.05.2018
13:19

Daj budite realni. Klubovi iz spanije su najbolji u evropi.nAli PL je najzanimljivija.nNajbolja liga u tome.

avatar
Friday, 18.05.2018
14:34

Kako Primera najbolja a nju niko ziv ne gleda izuzev navijaca Barse i Reala,dok ceo svet gleda PL,a Serija A malo vise gledanija od JSL to se mora priznati.....

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 18.05.2018
08:45