Remek-delo Perejre i greška Henesija presudili Lukinim "Orlovima", istorija "Stršljenova"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 26.08.2018.
16:24
Izvor: Sportske.net

U okviru trećeg kola Premijer lige, na "Vikaridž roudu" gostovao je Kristal Palas.

Beta/Adam Davy/PA via AP
Beta/Adam Davy/PA via AP

Povezane vesti

Prvi nedeljni meč u okviru trećeg kola PL odigran je u Votfordu, gde je domaća ekipa ugostila Kristal Palas. Meč je okončan istorijskom pobedom "Stršljenova" od 2:1 (0:0).

Votford je zaista maestralno otvorio novu sezonu, prvi put u istoriji kluba slavili su u prva tri kola Premijer lige.

Bilo je itekako zanimljivo od starta susreta, prvu priliku na utakmici imao je Kristijan Benteke, ali je njegov udarac glavom iz petog minuta, nakon centaršuta Taunsenda, otišao pored gola domaćina.

Samo sedam minuta kasnije, ponovo u šansi korpulentni Belgijanac, ponovo je tukao glavom, ali je Ben Foster bio sjajno postavljen, te je uspeo da sačuva svoju mrežu.

Nastavio je Palas da preti, igrao se 16. minut kada je MekArtur bio u stopostotnoj prilici, izbio je sam pred Fostera, ali je iskusni golman "Stršljenova" uspeo da ukroti i njegov udarac, nije bilo promene rezultata.

Nakon toga, Votford se oslobodio pritiska, a u 20. minutu preti sjajni Perejra, ipak, njegov udarac iz dobre pozicije je odbrana Palasa uspela da izblokira.

Samo dva minuta kasnije, nova prilika za bivšeg igrača Juventusa, ovoga puta je Argentinac još bolje šutirao, ali je Vejn Henesi uspeo da ukroti njegov udarac.

Opao je ritam u narednim minutima, nije bilo izglednijih prilika sve do poslednjeg minuta regularnog dela, kad aje Deril Janmat šutirao tik pored leve stative.

Bez golova se otišlo na odmor, a već u prvom minut nastavka velika prilika za domaćina, Hjuz je dobio loptu pred golom Palasa, ali je Henesi uspeo da mu uđe u šut i sačuva mrežu.

Samo tri minuta kasnije, Dukure se odlično oslobađa čuvara, šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je na sreću po goste za malo bio neprecizan.

Nastavili su se pritisci "Stršljenova", koji su se isplatili u 53. minutu, Perejra dobija loptu na ivici kaznenog prostora rivala, namešta se na udarac i prelepim šutem matira Henesija za 1:0.

Votford Kristal Palas Perejra
Foto: Beta/Adam Davy/PA via AP

Usledio je ponovo jedan mirniji period igre, da bi u 69. minutu Benteke imao dobru šansu za poravnanje rezultata, ali je iz izgledne pozicije promašio čitav gol rivala.

Stigla je kazna samo 120 sekundi kasnije, Holebas je centrirao sa leve strane, golman Henesi nije dobro procenio let lopte, koja je na kraju odsela u mreži ekipe Roja Hodžsona, 2:0 za ekipu Votforda.

Uveo je ubrzo Hodžson u igru verovatno i najveće pojačanje Kristal Palasa ovog leta, Maksa Mejera, a to je odmah dalo rezultate.

Samo tri minuta nakon što je ušao u igru, Nemac pronalazi Zahu, koji uspeva da izbegne ofsajd zamku, približi se golu domaćina i matira Fostera za dramu u finišu susreta, 2:1 na "Vikaridžu".

Mogao je sve dileme da razreši Kabasele u 83. minutu susreta, snažni Belgijanac je dobro skočio nakon kornera sa leve strane, ali je lopta nakon njegovog udarca glavom otišla tik pored gola gostiju.

U 90. minutu je rezervista Serlot mogao da poravna rezultat, dobro je skočio i snažno šutirao glavom, ali je bio neprecizan, lopta je otišla levo od gola rivala.

Imao je šansu u poslednjem minutu Vord, ostao je sam u kaznenom prostoru Votforda nakon kornera, ali je iz čiste situacije promašio čitav gol domaće ekipe.

Na kraju pobeda Votforda, treća vezana, dok Palas ostaje na tri boda osvojena u prvom kolu protiv Fulama.

Treba dodati da je prema očekivanjima Luka Milivojević proveo svih 90 minuta na terenu u dresu Kristal Palasa, sa kapitenskom trakom.

Votford: Foster, Janmat, Ketkart, Kabasele, Holebas, Hjuz, Dukure, Kapue, Perejra, Grej (Sema), Dini (Sakses)

Kristal Palas: Henesi, Vord, Keli, Sako, Van Anholt, Taunsend, Milivojević, MekArtur, Šlup (Mejer), Benteke (Serlot), Zaha


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke