Rekord Primeire - Benfika brojala do deset!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.02.2019.
23:18
Izvor: Sportske.net

Nacional ugledao sve zvezde na stadionu "Svetlosti" u Lisabonu.

Epa/Mario Cruz
Epa/Mario Cruz

Povezane vesti

Lisabonska Benfika vezala je večeras sedmu pobedu u portugalskom fudbalskom šampionatu i nastavila poteru za vodećim Portom koji je vezao dva remija na poslednje dve utakmice.

Benfika je večeras torpedovala ekipu Nacionala i slavila rezultatom 10:0 (3:0) u okviru 21. kola Primeire.

Gosti nisu imali problema sa isključenim igračima, niti im je na golu stajao igrač, ali je delovalo kao da su na teren izašle bebe pošto je Benfika postigla dvocifren broj golova.

Brodolom Nacionala mogao se naslutiti u prvom minutu meča jer je Aleks Grimaldo načeo protivnika posle samo trideset sekundi igre. Golovima Harisa Seferovića u 21. i 27. minutu Benfika je praktično stigla do trijumfa, ali je prava katastrofa Nacionala usledila u nastavku.

Golovi su se ređali kao na traci. Najpre je Žoao Feliks iskoristio upotrebljiv centaršut i glavom savladao golmana Nacionala, da bi u 54. minutu Pici pogodio iz penala koji je prethodno iznudio.

Strelac petog gola bio je asistent kod šestog koji je nakon kornera postigao Fero, a u 64. minutu Ruben Dijas koristi još jednu očajnu reakciju odbrane gostujućeg tima posle prekida i postiže sedmi gol za Benfiku.

Stvari su već u tom trenutku delovale izuzetno loše za Nacional, ali je ono najgore usledilo u poslednjih pet minuta, pošto su Žonas (x2) i Rafa Silva nastavili kanonadu i zaokružili trijumf od 10:0!

Benfika je tako izjednačila rekord koji drži iz 1964. godine. Lisabonski velikan je pomenute godine ostvario najubedljiviju pobedu portugalske Primeire. Pre pola više od pola veka Benfika je sa 10:0 dobila Seiksal.

Na ovaj način "Orlovi" su napravili sjajnu uvertiru za gostovanje Galatasaraju u Ligi Evrope zakazano za 14. februar. Ostaje samo nada da Benfika nije potrošila svu municiju večeras.

Dodajmo i to da srpski internacionalci iz ekipe Benfike nisu bili u protokolu za večerašnju utakmicu, a verujemo da bi igrači Nacionala Lazar Rosić i Aleksandar Paločević voleli da nisu proveli na terenu svih 90 minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke