Recept, evo šta će Belgijanci i Holanđani uraditi sa svojom ligom...

Autor: Stefan Matić
sreda 23.10.2019.
13:49
Izvor: Sportske.net

Ujedinjenjem do konkurentnosti.

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

Na ovim prostorima se često debatuje o zajedničkoj ligi sa komšijama sa ciljem povećanja interesovanja i kvaliteta samo fudbala. Međutim na prostoru eks-Ju ima dosta nerešenih pitanja pravljenje zajedničke lige deluje dosta daleko. Ipak da je tako nešto moguće, pokazuju Belgija i Holandija.

Eredivizija i Župiler Pro liga su već u odmakloj fazi pregovora, po nekim navodima zajednička liga bi mogla početi već naredne sezone. Plan je da se napravi "super-liga" od osamnaest najboljih klubova obe zemlje, kako bi se kvalitetom i gledanošću pribiližili velikim ligama petice.

"Radimo na novom formatu takmičenja sa Holandijom kako bi smanjili zaostatak u odnosu na top pet liga Evrope. Belgijski fudbal se budi i ulazi u modernu fazu. Možemo se probiti na tržište koje broji 28 miliona ljudi. Novi sastanak ćemo imati ove nedelje. Šampionat bi imao osamnaest klubova, osam bi pripalo Belgiji. Ako ne budemo uspeli naredne sezone, početak nove lige očekujem za dve godine", izjavio je Bart Verhege predsednik Klub Briž.

Ostaju pregovori oko TV prava, ali ovakav projekat već privlači dosta interesovanja. Recept o kome zasigurno treba razmisliti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 23.10.2019
17:00

Dobra ideja. Ali kod nas na Balkanu je to jos neophodnije jer ova prvenstva vise nemaju nikakavog smisla niti tezinu.

avatar
REVØLT
Wednesday, 23.10.2019
15:19

Nema zareza tamo gde treba, ali, zato ga ima tamo gde ne treba. Zar je moguce da ce uefa dozvoliti ovako nesto?