Reale, ne "leži" ti Baskija?

Autor: Dragan Milosavljević
subota 07.03.2015.
11:55
Izvor: Sportske.net

U utakmici 26-og kola Real iz Madrida će gostovati Atletiku.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Atletik Bilbao i madridski Real su odigrali 83 meča na "San Mamesu"a Baskijci su jedini klub koji ima pozitivan skor protiv Madriđana. Učinak Reala na ovom gostovanju je sledeći: 37 poraza, 17 nerešenih i 29 pobeda.

Ipak, ako se uzme u obzir poslednjih 5 utakmica u Baskiji, Real ne zna za poraz. Na poslednja 4 meča Real je pobedio 3 puta i jednom odigrao nerešeno.

Poslednji poraz kraljevskog kluba je bio u sezoni 2009/2010 kada je Fernando Ljorente doneo trijumf ekipi Atletika. Na klupi Rela je tada sedeo Manuel Pelegrini.

U poslednjem meču bilo je 1-1. Prednost Madriđanima je doneo Hese pogotkom u 65-om minutu a konačni rezultat je postavio Ibai Gomez osam minuta kasnije. Zanimljivo je da je na tom meču Kristijano Ronaldo zaradio crveni karton.

Uprkos tom crvenom kartonu, Portugalac uživa da igra protiv ovog protivnika. Postigao je 14 golova u 11 mečeva. Sa ovoliko golova Atletik je na trećem mestu Ronaldovih "omiljenih" klubova. Ispred su Sevilja kojoj je postigao 16 golova i Hetafe koji je 15 puta bio matiran od strane ovog sjajnog Portugalca.

Atletik je ove sezone u promenljivoj formi što najbolje govori njihova pozicija na tabeli, trenutno se nalaze na poziciji broj 10. a prošle sezone su se domogli Lige šampiona.

Ovako je to bilo na poslednjem susretu na "San Mamesu".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke