Real - Petnaest godina je prošlo, ovo je najbolja Perezova kupovina?

Autor: Stefan Matić
utorak 08.09.2020.
14:15
Izvor: Sportske.net

Mladić iz Andaluzije izrastao u lidera najuspešnijeg kluba.

Foto: EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO
Foto: EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO

Povezane vesti

Na današnji dan Serhio Ramos je 2005. godine prešao u Real Madrid.

Kraljevski klub je izdvojio 27 miliona evra za tada 19-godišnjaka što je i dan danas najviše novca za nekog španskog tinejdžera. Ko bi rekao da će bivši igrač Sevilje, koji je prvo igrao poziciju desnog beka a onda prešao na štopera, postati jedan od najtrofejnijih fudbalera ikada.

Ramos sa svežom titulom Primere ima čak 26 trofeja u dresu reprezentacije i kluba. Kao kapiten je predvodio Madriđane do serije od tri Lige šampiona zaredom, ima četiri ušatih trofeja. Primeru je osvajao pet puta, četiri puta kup Španije kod reprezentacije izdvajamo jedno Svetsko prvenstvo i dva Evropska u periodu od 2008. do 2012. godine.

Kapiten Reala ima pune 34 godine, ima ugovor na još jednu sezonu sa Realom, jasno da se "los blankosi" nadaju njegovom ostanku jer je i dalje na vrhu po pitanju defanzivnih igrača.

Oko Ramosa se dele stavovi, ili ga volite ili ne. Španac nikada nije štedeo druge, to je najbolje osetio Leo Mesi u bezbrojnim "El Klasicima", dok ga Engleze ili tačnije "redsi" ne podnose zbog poteza u finalu protiv Liverpula kada je rvačkim zahvatom izbacio Mo Salaha već u prvom delu igre - kasnije je Lovren priznao da je u par navrata pokušao da se osveti Špancu.

Ramos Salah

Pereza povezujemo sa generacijom Galaktikosa, Ramos ne spada u taj koš, ali ipak teško je osporiti da je ovo jedna od najboljih, ako ne i najbolja, kupovina vlasnika Real Madrida.

Baner
-

Ne propustite

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Wednesday, 09.09.2020
01:28

Zar je to naj bolja kupovina igraca, koji je zabelezio svetske rekorde u dobijanju kartona i crvenih i zutih, i covek koji je naj brutalniji u fudbali, konkurentnim igracima lomio ruke, nige, udarao saplicao, udarao samare i jos mnogo toga, zar se to moze nazvati uspehom! Da je uspeh nebi Perez morao da placa sudije i Var da bi nsto osvajao, ovako se zove kupovina trofeja a ne osvajanje! Naj bolja investicija Pereza je bila u sudijama, Cakir, Oliver, Kasaj, Ajtekin, i mnoge druge, za spanske sudije da ih ne spominjem! To je bila naj bolja Perezova investicija!

avatar
Offside
Wednesday, 09.09.2020
00:06

Pa kada je igrace poput Kasiljasa i Ronalda najurio iz kluba kao da su krpe a ne najbolji golman i najbolji strelac u istoriji kluba...Ramos je svakako vec sada legenda naseg kluba,pravi lider i odlican igrac ali reci da je on najveca i najbolja kupovina ikada je malo preterano.Ima igraca koji su jednostavno baceni iako su bili i bolji od Ramosa ali nisu imali srecu da budu na Perezovoj dobroj strani pa ispada da je on "najbolja" kupovina ikada.

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 08.09.2020
18:51

Jedan jedini Serhio Ramos

avatar
jv
Tuesday, 08.09.2020
17:52

Maldini, najbolji defanzivac ikada, je za njega rekao da će biti najbolji na svetu, a u Milanu ga nisu polušali.

avatar
Badr Hari
Tuesday, 08.09.2020
14:47

Ni blizu... svi znamo da se najbolja kupovina desila 2009., ne samo u istoriji Real Madrida već u istoriji fudbala, kada je najveći od svih velikih prešao iz MUN-a u Real. Sve dotle Real nije mogao ništa da osvoji, a onda je on u godinama koje su usledile potpuno sam osvojio sve titule za Real Madrid i Portugalsku reprezentaciju, čime je dokazao ne samo da je najveći u galaksiji, a i šire, već i da se neće desiti bolja kupovina do kraja galaksije. :D

avatar
Buva
Tuesday, 08.09.2020
23:00

Ne boli svaka bolest..

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 08.09.2020
14:42

najbolje kupovine su Cakir,Ovrebo,Kasai,Ajtekin....ili sam ja nesto pomesao posto stalno pisem iste gluposti sa 50 profila. :D

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 08.09.2020
14:34

Perez je predsednik, a ne vlasnik Real Madrida. Vlasnik je Kraljevina Španija...

avatar
Mirjevac
Wednesday, 09.09.2020
01:23

E bas nije kraljevina vlasnik, vec su vlasnici akcionarai, tako da on se samo tretira kao kraljevski klub a uopste nije kraljevski!

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 09.09.2020
17:38

I Barselone je vlasnik Kraljevina Španija. Kao što je kod nas Republika Srbija vlasnik CZ, Partizana i cećine fudbalskih klubova...