Real Madrid - Najgora odbrana u poslednjih 10 godina!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.11.2018.
12:04
Izvor: Sportske.net

Ovakav defanzivni učinak poslednji put je viđen pod vođstvom "Plavog Anđela".

Epa/Javier Etxezarreta
Epa/Javier Etxezarreta

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope doživeo je katastrofu na gostovanju Eibaru, a brojke potvrđuju da Real Madrid odavno nije imao lošiji početak sezone.

Santijago Solari je uspešno prošao probu, dobio ugovor na dve i po godine, ali je jasno da problemi nisu rešeni i da Argentinac nema resurse i mogućnosti da od razbijene vojske ponovo napravi tim koji ruši sve pred sobom.

Nakon trinaest odigranih utakmica Real Madrid zauzima šesto mesto na tabeli sa 20 osvojenih bodova i gol razlikom 20:19!

Španski mediji danas potenciraju očajan defanzivni učinak Realove odbrane. "Los Blankosi" primaju gotovo 2 gola po utakmici, a statistika kaže da su Ramos, Varan i Marselo zabeležili 51 izgubljenu loptu.

Ovako loš defanzivni učinak Real Madrid nije imao još od sezone 2008/09 u kojoj je Brend Šuster sedeo na klupi 'Kraljevskog kluba'. Nemački "Plavi Anđeo" povukao se 9. decembra 2008. godine, a njegov tim je u tom trenutku zauzimao četvrto mesto na tabeli sa istim brojem primljenih golova kao i aktuelni sastav, ali sa samo tri poraza i trideset datih golova (deset više nego sada).

Jasno je da Madriđane tek čeka težak period jer deluje da smenom Đulena Lapotegija nije urađeno ništa i da će pravi remont uslediti tek na leto, kada bi uz novog trenera trebalo da stigne i veliki broj novih igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Burazer
Sunday, 25.11.2018
14:25

Svaka cast za Pereza. Pisao sam vec da ne mozes ceo tim da promenis za jednu sezonu, pogotovo ne danas, i da ocekujes da budes najbolji. Menjas jednog po jednog igrača u svakom prelaznom roku. A on covek prodaje igrace, a ne kupuje nikog. Prodat je Ronaldo, u redu, ali je morao da dovede Neymara i sve bi bilo u redu. Prodao i Moratu i Rodrigueza, a dovodi neku decu iz Brazila. Unistio je Real.

avatar
Armani
Sunday, 25.11.2018
14:14

Varanu zlatnu loptu i modricu dvije uriciti.!

avatar
adidas forever
Sunday, 25.11.2018
14:03

Identičan broj primljenih golova imaju i njihove katalonske kolege, sa tim da kada se oduzmu golovi primljeni od dva najveća rivala onda je Real primio 14 golova, a Barsa čak 17. Zbog toga je Lopetegi već smenjen, pre 10 godina se 'Plavi Anđeo' povukao početkom decembra, a u Barsi 'nosati anđeo' sedi čvrsto na klupi i ne pomišlja da se povuče.

avatar
Boixos_Nois
Sunday, 25.11.2018
13:29

I Barsa je primila isto :D Ove sezone su samo Levante, Celta, Huesca i Rayo primili više golova od Barcelone i Reala koji su primili po 19.

avatar
Mirjevac
Sunday, 25.11.2018
16:48

Ovde nije rec o Barci vec o realu, barca je na prvom mestu, real na skoro polovini rang listi! Ramos se nije nadrukao dopingom i zato je slabo odigrao, tako da se ovde vidi da nisu sudiju potplatili i nisu uzeli doping i eto njihova igra se vidi nadelu! Sad je nama svima jasno da rela bez dopinga i bez potplacivanjem sudija nije nista mogo da osvoji, ali eto i UEF_a i FIFA i njih je cak poplatio! U kup kralja reala je trece ligas izbaciva i na kraju on real osvoji Sampion ligu, svi mi znamo kako!

avatar
Rasel Krou
Sunday, 25.11.2018
13:27

O ovome sam juce pisao, odbrana je kriminalna! Ni napad nije na nivou, daleko od toga, ali Marselo, Varan i Ramos su bukvalno dosli do tog nivoa da me strah kada se dodaju u odbrani, a kad protivnik krene u kontru sa 3-4 igraca to je 90% go jer su prespori i anemicni. Nacha i Carvahala necu komentarisati jer prvi nije ni za Valensiju a ne za Real a drugog sahranise povrede. U januaru pod obavezno stoper(klasa) i bek(solidan,da se Marselu uzdrma mjesto u prvih 11). Novi trener se podrazumjeva, Solari je jos zelen da preuzme tim u ovako delikatnoj situaciji (volio bih Desama, sta kosta da kosta). Hala Madrid!

avatar
Mirjevac
Sunday, 25.11.2018
16:52

Sta kazes na to da Ramos nije uzeo doping i zato je slabo odigrao, i uvek kad Ramos ne uzme dopin i ne podplate sudije oni izgube! Bar tako je bilo skoro uvek i kad je Zidan bio i kad je Ronaldo igrao isto tako je bilo! Barca ih je tukla bez Mesija pre dve sezone, i treceligas ih je izbacio iz kup kralja, tako da real bbez dopinga i bez sudija je nula vidoga ziddan ili bilo ko!

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 25.11.2018
13:27

Raspadotine, pravice Zidana i Ronalda od blata. Ovako su samo osrednji tim, kome malo malo pukne petarda.

avatar
Mirjevac
Sunday, 25.11.2018
16:54

I kad je Zidan bio i kad je Ronaldo bio kad se Ramos nije dopingovao i kad nisu podplatili sudije oni su uvek gubili, cak od treceligasa su gubili u kup kralja, to govori da je real bez dopinga i bez sudija nula!

avatar
IM
Sunday, 25.11.2018
13:10

Kolko je samo Pepe spasavao one prevare Ramosa i Varana.

avatar
Mirjevac
Sunday, 25.11.2018
16:53

Mislis ono kad se Ramos nadopigijje i da posle nezna gde udara?