Real Madrid je najbolji klub u Evropi!

Autor: Miloš Marković
sreda 10.09.2014.
11:22
Izvor: Sportske.net

Evropska klupska asocijacija (ECA) odala je priznanje Real Madridu proglasivši ga Evropskim klubom godine.

Beta/AP Photo/Gabriel Pecot
Beta/AP Photo/Gabriel Pecot

Povezane vesti

Postignuća na terenu su omogućila Real Madridu i priznanje van terena.

Osvajači Lige šampiona, svoje ukupno desete u istoriji, ali i UEFA Super Kupa i Kupa Kralja dobili su prestižno zvanje najboljeg kluba u Evropi za sezonu 2013-2014.

Na gala ceremoniji održanoj u Ženevi u ime kluba ovu nagradu su primili potpredsednik Pedro Lopez i Emilijano Butragenjo. Osim glavne nagrade, Real Madrid je dobio priznanje i za Najbolje socijalno-odgovorno društvo, na osnovu svoje Fondacije zadužene za razvoj fudbala u siromašnim delovima Madrida.

Osim Kraljevskog kluba, nagrade su dobili još i Red Bul Salzburg za Najveći napredak u fudbalu, dok je škotski Seltik dobio medalju za marketing, a na osnovu uspešno realizovane implementacije bežičnog interneta na stadionu i aplikacije za mobilne telefone koja pokriva i prati mečeve ovog kluba.

Kada je u pitanju Real Madrid, ovom nagradom je zaista kompletirana uspešna sezona za ponos navijača, koji u svom voljenom timu još imaju i zvanično najboljeg fudbalera sveta, najboljeg igrača Mundijala i osvajače istog Svetskog prvenstva.

Svakako, ostvarenja nisu garant novih uspeha, ali predstavljaju zdravu platformu za nadgradnju, čemu se sve pristalice kraljevskog kluba i nadaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke