Real ima molbu za navijače ako osvoji titulu

Autor: Beta Beta
utorak 14.07.2020.
23:43
Izvor: Beta

Fudbalski klub Real apelovao je danas na svoje navijače da se ne okupljaju na uobičajenim mestima za proslave u Madridu ako taj klub osvoji titulu šampiona.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Taj apel usledio je dan nakon što je Real pobedio Granadu sa 2:1 i prišao na samo dva boda od svoje prve titule u poslednje tri godine. Pobeda protiv Viljareala u četvrtak će biti dovoljna Realu da osigura 34. titulu.

Real ima četiri boda više od drugoplasirane Barselone dva kola pre kraja šampionata.

"Svi smo svesni teške situacije koju proživljavamo i napora koji se ulažu u celom društvu kako bi se suzbio uticaj pandemije korona virusa. Fudbal takodje igra svoju ulogu u tome i uz pomoć svih smo uspeli da nastavimo takmičenje u izuzetno složenim okolnostima", naveo je Real.

"Svi mi moramo dati svoj doprinos, kao što je to bio slučaj do sada, i pokazati najveću odgovornost da izbegnemo rizik od zaraze", dodaje se u saopštenju Reala.

Klub je naveo i da igrači takodje neće posećivati mesta za proslave u prestonici Španije.

"Real unapred zahvaljuje članovima i navijačima na razumevanju. Sav trud i rad koji su uložili naši igrači, stručni štab i klub u postizanju tog mogućeg uspeha, uložen je s ciljem da trijumf podelimo s našim navijačima, ali svesni smo da nas trenutna situacija obavezuje da maksimizujemo sve potrebne mere predostrožnosti", naveo je Real.

Klub je istakao i da je njegova dužnost bila da izda ovaj apel jer "svaki mogući trijumf koji uključuje naš tim ne sme biti veliki korak unazad u bitki koju svi vodimo protiv pandemije".

Španija je bila jedna od najteže pogodjenih zemalja zbog pandemije korona virusa sa gotovo 250.000 potvrdjenih slučajeva i više od 28.000 smrti.

Barselona je osvojila titulu prvaka Španije u osam od poslednjih 11 sezona, uključujući poslednje dve. Real je poslednji put podigao pehar šampiona 2017. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Wednesday, 15.07.2020
00:13

I bez apela pravi navijači Reala se sasvim sigurno nigde neće okupljati niti će slaviti zbog sramote od pljački kojima je titula oteta.