Razočarani! Junajted bez najvećeg ugovora u istoriji fudbala!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 11.10.2019.
10:22
Izvor: Sportske.net

Posle sedam godina napustiće klub, 2012. situacija je izgledala drugačije...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Loše vesti za Mančester Junajted, moraće da traže novog sponzora.

Sećate se verovatno trenutka kada su potpisali istorijski ugovor sa "Ševroletom", bila je 2012. a ugovor je stupio na snagu dve godine kasnije.

Potpisan je do 2021. a Junajted je za sedam godina dobio neverovatnih 475 miliona evra, odnosno blizu 70 miliona godišnje za sponzora na dresu.

To je i najveći ugovor ove vrste u svetskom fudbalu, drugi je Siti koji zarađuje oko 50 miliona, ali to je način da vlasnici ulože u klub.

Međutim od 2014. kada je ugovor stupio na snagu, "Dženeral motors" čija je "Ševrolet" podružnica nije dobio ništa na terenu. Ni titulu u PL, niti je Junajted bio blizu pehara u Ligi šampiona. Osvojena je LE, kup i Liga kup, nedovoljno.

"Od samog početka postojalo je mišljenje da je Ševrolet dao previše novca. Čovek koji je ugovorio posao, Džoel Evanik je smenjen, manje od 48 sati nakon što je sve potpisano",
kaže izvor iz kompanije.

On navodno nije šefovima rekao sve detalje dogovora, a u "Dženeral Motorsu" su bili ogorčeni, trebalo je da plate manje nego što je na kraju dogovoreno, uzevši u obzir da je prethodni sponzor AON plaćao oko 20 miliona po sezoni, AIG manje od 20. a Vodafon oko 10 miliona u prošloj deceniji.

Ugovor neće biti obnovljen za dve godine, Junajted je počeo da traži novog sponzora, neće sigurno imati problem da ga pronađu, ali se procenjuje da će suma biti manja od sadašnje, upravo zbog izostanka rezultata na terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 11.10.2019
16:42

Sumanuta Suma je prošlost, čeka ih nova Suma.

avatar
NikkiCFC
Friday, 11.10.2019
14:23

Manja od sadasnje? A poslednjih godina sve je toliko skocilo pa i ti marketinski ugovori da bi bilo pravo cudo. Junajted nece vise moci da bude konkurentan na trzistu (zapravo vec godinama nije), a bese i Nike im uzima 30% ako ne udju u LS.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 11.10.2019
11:16

Што ми драго... Надам се да им нови спонзор неће дати ни упола као претходни. Само на паре мисле...

avatar
Jagger86
Friday, 11.10.2019
10:50

Ako, baš mi je drago. Neka sad dobiju ispod 50 mil od sledećeg sponzora, pa će možda ološ jevrejski iz uprave da ukapira da treba da se fokusiraju malo više na fudbal , ako misle da i dalje dobro profitiraju.