"Ratnik" Mandžukić otključao katanac!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 26.11.2017.
22:33
Izvor: Sportske.net

Kao što smo pretpostavljali, Hrvat na svojoj staroj poziciji načeo rivala, Juve u drugom poluvremenu našao rešenje za bunker Kalabreza.

EPA-EFE/ANDREA DI MARCO
EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Povezane vesti

Juventus sa nekoliko novih igrača pred start teških mečeva u naredne tri nedelje koji uključuju Napoli, Inter i gostovanje u Pireju.

Debitovao je Hevedes, Mandžukić se vratio na svoju prirodnu poziciju, Iguain ostao na klupi, nije bilo Kjelinija i Kuadrada.

Od prvog minuta "viktorije", Juventus je tokom prvog poluvremena imao loptu u posedu više od 80%, ali je bunker Kalabreza izdržao.

Moglo je da bude drugačije da je Matuidi iskoristio zicer u drugom minutu, Francuz je imao još jednu šansu kada je glavom posle centaršuta Košte šutirao pored gola.

Uz to, Kordaza je na muke stavio Aleks Sandro, a i Mandžukić je imao jednu priliku. Ipak, tanko, mučio se Juventus, ali kapa dole Krotoneu, branili su se zaista srčano i disciplinovano.

Međutim, pre ili kasnije morao je da popusti katanac gostiju. I desilo se, u 52. minutu, heroj Juventusovih navijača Mario Mandžukić je nadskočio Ajetija i lopta je završila u mreži Kalabreza.


Posle je sve bilo lakše, iako se Krotone nije otvorio, vrlo brzo su ponovo kapitulirali. Posle kornera, na odbijenu loptu je natrčao Matija De Šiljo koji je zamenio Lihštajnera i sjajnim udarcem povisio na 2:0.


Erupcija oduševljenja saigrača, čak je i Bufon dotrčao da čestita desnom beku kome je ovo prvi gol u karijeri. Letos je stigao iz Milana, još se privikava, a ovo će mu mnogo značiti za samopouzdanje.

Posle toga su se gosti raspali, pa je ubrzo i Benatija sam na drugoj stativi iskoristio pas Pjanića, samo prosledio loptu u mrežu.


I to je bilo sve, 3:0, Juve je na -4 u odnosu na Napoli, a veliki derbi igra se već u petak od 20:45 na "San Paolu" gde će šampion biti na velikim iskušenjima.

Kaljari - Inter 1:3
Kjevo - SPAL 2:1
Sasuolo - Verona 0:2
Bolonja - Sampdorija 3:0
Milan - Torino 0:0
Đenova - Roma 1:1
Udineze - Napoli 0:1
Lacio - Fiorentina 1:1
Juventus - Krotone 3:0

Ponedeljak:

Atalanta - Benevento 20:45

Na tabeli Napoli ima 38 bodova, Inter 36, Juventus 34, Roma 31 i meč manje, Lacio 29, takođe meč manje, kao i šestoplasirana Sampdorija. Milan, Bolonja, Kjevo imaju po 20 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mak_juventino
Sunday, 26.11.2017
23:35

Lagano , sa pola gasa ! 3 boda , to je najbitnije ! FORZA JUVENTUS