"Ratne sekire" zakopane, Kavani popustio, PSŽ napunio mrežu "Žirondinaca" do vrha!

Autor: Nikola Miloradović
subota 30.09.2017.
18:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Pari sen Žermena upisali su pobedu na svom terenu u okviru osmog kola francuske Lige 1.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Izabranici Unaja Emerija slavili su na "Parku Prinčeva" rezultatom 6:2 (5:1).

Sve je bilo jasno već posle 20 minuta.

Najpre je Nejmar sjajno izveo slobodnjak u petom minutu, Kostil se bacio koliko je mogao, ali je šut Brazilca sa oko 30 metara udaljenosti bio savršen.

Taj gol pogledajte OVDE.

Sedam minuta kasnije, Nejmar šalje sjajan pas ka Kavaniju, a ovaj rutinski postiže gol u situaciji jedan na jedan za 2:0.

Igrao se 21. minut, kada je levi bek Beršiš poslao lepu loptu sa leve strane, ona je stigla do desnog beka Menijea, koji preciznim udarcem tera Kostila da po treći put vadi loptu iz svoje mreže.

Ipak, Bordo uspeva da dođe do gola 10 minuta kasnije, lepu akciju kruniše Sankare golom, De Previl ga je prethodno nesebično progirao.

A onda, devet minuta kasnije, penal za PSŽ, jedan od gostujućih fudbalera igrao je rukom u svom kaznenom prostoru.

Sećamo se šta se pre dva kola desilo u utakmici "Svetaca" i Liona, PSŽ je dobio jedanaesterac, a Kavani i Nejmar su se posvađali ko će ga izvesti.

Ovoga puta nije bilo svađe, Nejmar je isterao svoje, izveo šut sa bele tačke i povećao prednost Parižana na 4:1. Usledio je bratski zagrljaj brazilskog i urugvajskog napadača, "ratne sekire" su zakopane jednom za svagda.


Poptuni debakl, Bordo je doživeo samo pet minuta kasnije, pukla je kontra, Mbape je poslao predivan pas na drugu stranu ka Draksleru, a Nemac je na prvu raspalio po lopti i zakucao loptu u mrežu gostiju.

U nastavku su fudbaleri PSŽ pustili nogu sa gasa, ali ne pre nego što je Mbape stigao da se upiše u listu strelaca.

Igrao se 58. minut, Draksler je uzvratio uslugu bivšem napadaču Monaka, poslao mu je sjajan pas, izbio je Mbape sam pred Kostila i lako ga matirao za 6:1.

Konačan rezultat postavio je Malkom sa kreća u 89. minutu.

To je bio i konačan rezultat ovog susreta, PSŽ je nastavio sa sjajnim rezultatima ove sezone, a ono što je bitno to je da su se Nejmar i Kavani usaglasili, ovoga puta je Brazilca dobio priliku da šutira penal, a Urugvajac se ni najmanje nije bunio. Videćemo da li su se dogovorili da naizmenično šutiraju jedanaesterce ili na neki drugi način određuju ko će preuzeti odgovornost.

PSŽ ostaje na čelu šampionata sa 22 osvojena boda, dok je Bordo treći sa sedam bodova manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke