Rat se nastavlja, Konte i Kapelo obnovili sukob star 15 godina!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 07.01.2020.
11:08
Izvor: Sportske.net

Baš se ne podnose, a sve zadire u igračku karijeru trenera Intera.

EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Manje je poznato da se Fabio Kapelo i Antonio Konte ne podnose. U pitanju je odnos iz igračkih dana, tačnije kada je Konte bio u poznim godinama karijere, a Kapelo stigao iz Rome u Juventusu i sa sobom doveo Brazilca Emersona. Popularni "Puma" i Alesio Takinardi, čak i Emanuele Blasi su bili Kapelovi izbori, a Konte je posle gotovo 15 godina i kapitenske trake morao da se pokupi i ode iz Juventusa.

Sadašnji trener Intera je napustio fudbal u 35. godini života, odbio je sve ponude i krenuo kao pomoćnik u Sijeni u ispostavilo se blistavu trenersku karijeru.

Ali, Kapela ne voli, i iako izbegava da priča o tome, temperament, ili u Konteovom slučaju, vulkanska lava izbije na površinu.

Naime, situacija je sledeća, od dolaska u Inter, Konte ima problem sa Kapelom koji se povukao, radi kao stručni konsultant na televiziji i često na neki način omalovažava Lukakua, ali i igru Intera.

Najnoviji sukob izbio je sinoć nakon ubedljive pobede Intera u Napulju kojom je Konteov tim zadržao korak u borbi sa Juventusom.

Konte je aludirao na kritike koje je Kapelo upućivao na račun Lukakua kada je stigao u Inter.

Sada je Belgijanac pokazao koliko može, 14 golova u 18 mečeva.

"Lako je pričati sada, ali nazivali su ga majmunom, dok sam ja govorio da je nebrušeni dijamant, hteo sam ga u Čelsiju, ali i u Juventusu"
, kaže Konte.

Iznervirala ga je Kapelova konstatacija da je Inter ekipa koja igra na kontru. U Italiji to zovu "provincijalizmom", odlikom malih timova koji se nabiju na svoju polovinu i čekaju šansu da eventualno iskoriste brisani prostor i iznenade rivala.

"To nije istina, i predstavlja zlonamernu konstrukciju, ne možete da kažete za ekipu koja drži loptu u svojim nogama da je defanzivna. Ne igramo na kontru, dominiramo, a kada se povučemo, to je jer imamo rezultat i čekamo priliku da dotučemo rivala, Dobili smo i to je najvažnije u ovom trenutku dok se borimo da održimo korak sa Juventusom",
rekao je Konte koga u narednom kolu čeka težak ispit protiv Atalante.

Ali i Juventus gostuje Romi, pa će svakako narednog vikenda ova dva tima biti na iskušenjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
StoneCold
Wednesday, 08.01.2020
20:24

Iako je otisao u Inter ja i dalje volim Contea, i kao igrac i kao trener je dao sve od sebe. Kapelo u Juventusu mi je gora uspomena i od Del Nerija i od Zakerinija pa i vremena dok je CIro Ferara bio trener. Nema tima koji je Kapelo trenirao gde on nije bio glavna zvezda. Bar po njegovom misljenju.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 07.01.2020
17:14

Ovaj moj Conte bi bio najbolji trener na svijetu kad bi samo malo stavio zivce u frizider makar ni sad nije jako daleko

avatar
amigo999
Tuesday, 07.01.2020
14:27

Juventusu ce biti teze nego nama....Mada mislim da pobedjuju i Juve i Inter...

avatar
The_Matrix
Tuesday, 07.01.2020
12:23

Kapelo je senilni starac koji svake nedelje drugu pricu prica. Na kraju cemu pravdanje za nesto sto daje rezultate. Vrsi se pritisak na Kontea i Inter jer deluje da konacno neko moze da ugrozi Juventus...zato su se i ukljucili mediji u ovu prljavu kampanju