Rastu šanse "Orlova" - Rumuni desetkovani na Srbiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.10.2018.
13:09
Izvor: Sportske.net

Stigli su Rumuni do važne pobede u Litvaniji ali su za nju platili visoku cenu.

Epa/Toms Kalnins
Epa/Toms Kalnins

Povezane vesti

Gol koji je Aleksandru Maksim postigao duboko u sudijskoj nadoknadi jučerašnjeg duela u Vilnjusu ostavio je Rumuniju u trci za prvo mesto u Grupi 4 Lige C Lige nacija, ali bi već u nedelju Srbija mogla da im potpiše presudu.

"Orlovi" nakon pobede nad Crnom Gorom vode u Grupi 4 sa sedam osvojenih bodova, dva više u odnosu na Rumune, pa nije teško zaključiti da će pobeda izabranika Mladena Krstajića praktično značiti i kraj borbe za prvo mesto na tabeli i plasman u višu diviziju.

Da Rumunima neće biti lako bilo je jasno odmah nakon utakmice u Vilnjusu. Strelac vodećeg gola za komšije Aleksandru Čipčiu "požuteo" je u 45. minutu, a Pol Anton nešto ranije. Obojici je pretila suspenzija zbog ranije dobijenih javnih opomena, tako da selektor Kozmin Kontra neće moći da računa na njih dvojicu za duel sa Srbijom.

Kada se tome doda da zbog povreda Kontra ne računa na Vlada Kirikeša i Konstantina Budeskua, jasno je da će Rumuni ući u nedelju utakmicu sa ozbiljnim kadrovskim problemima.

Kozmin Kontra će tako morati da "pretumbava" vezni red i da se oslanja na iznuđena rešenja. Junak meča u Vilnjusu Aleksandru Maksim verovatno će delovati kao zamena za imenjaka Čipčiua, dok će Nikusor Banku biti prekomandovan iz odbrane u vezni red da bi se nadomestio izostanak Pola Antona. Upražnjeno mesto kraj leve aut linije popuniće Alin Toska.

Utakmica 4. kola Grupe 4 Lige C u Ligi nacija između Rumunije i Srbije igra se u nedelju od 15 časova. Prvi međusobni susret dveju selekcija u sklopu novoformiranog takmičenja završen je remijem (2:2).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Friday, 12.10.2018
17:40

A mi nismo desetkovani? Sto zbog povreda, odsustva sto zbog toga sto Krstajic ne zove najbolje igrace. Fale Stojkovic, Svilar, Kolarov, Obradovic, Maksimovic, Nastasic, Lazovic, Fejsa, Milivojevic, Ljajic, Jovic... Ceo tim.