Rastanak sa Milanovim vojnikom, zbog čega odlazi heroj Gatuzo? Tri kandidata za novog trenera!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 28.05.2019.
07:57
Izvor: Sportske.net

Dan za oproštaje u Milanu, osvojeno peto mesto ne zadovoljava ambicije kluba, mada je teško reći da je krivac odlazeći trener. On će na kraju pokazati još jednom koliko voli "Rosonere"

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Danas odlazi Leonardo, da li na funkciju u reprezentaciji Brazila ili se vraća u PSŽ, za Milan je manje bitno. Izgleda da je i Paolo Maldini blizu odluke da napusti klub, a Rino Gatuzo će danas ili sutra postati bivši trener.

On je odlučio da ode sa klupe, oprostiće Milanu ugovor za dve godine, još jednom je u praksi pokazao šta znači ljubav prema "Rosonerima".

Niko ne može da kaže da je peto mesto loš rezultat, ali došlo je do sukoba Gazidisa i trenera, i to oko toga u kom pravcu treba da krene Milan. Gatuzo smatra da klub mora da dovede iskusnije i kvalitetnije igrače, a Amerikanci traže da prvi čovek, Gazidis nastavi sa podmlađivanjem ekipe i politikom smanjenja troškova. Jasno, boli izgubljeni novac od Lige šampiona, ali Milan će, ako bude žrtvovao najbolje, Donarumu ili Romanjolija ponovo nastaviti da se vrti u krug.

Gatuzo u tome ne želi da učestvuje, ima ponude Sampdorija i Monaka, pričalo se ranije o Njukaslu, ali od toga nema ništa.

Milan nema novca za neko veliko ime, priče o Alegriju nisu realne, računa se da bi novi direktor Kampos trebalo da stigne iz Lila koji je takođe u rukama fonda Eliot, i da bi mogao da dovede Žardima iz Monaka koji se nije proslavio prilikom povratka na klupu Monaka, ali je doneo opstanak.

Drugi kandidat je Simone Inzagi, koji čeka odluku Juventusa, ali su male šanse da sedne na klupu šampiona, mada ne bi imao ništa protiv ni da postane trener Milana. Treća solucija je iskusni Đampaolo iz Sampdorije za koga je vreme da posle više nego solidne karijere sedne na klupu velikog kluba.

To su tri najozbiljnije opcije, Gasperini je bliži Romi, Di Frančesko je slovio za kandidata, ali čini se da bi mogao da ode negde van Serije A, pa u svakom slučaju smanjene ambicije, mlađi tim i novi trener Milana ne dolaze u pitanje, a personalna rešenja su manje bitna. Jer, jasno je, sa takvim pristupom, Milan naredne sezone teško da može da računa na povratak u Ligu šampiona gde su poslednji put igrali pre šest godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Tuesday, 28.05.2019
10:06

Napravice Gazidis od nas novi Arsenal

avatar
Curva Sud Milano
Tuesday, 28.05.2019
09:34

Šteta za Gatuza, ali smo zbog njega ispustili bodove protiv ekipa koje se bore za opstanak. Na kraju ispao čovek, sve najbolje Đenaro.

avatar
Oldboy
Tuesday, 28.05.2019
08:49

Nek uzmu Spaletija

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 28.05.2019
08:14

Tesko je reci da je Gatuzo krivac? Peto mesto nije los rezultat? Pokazao je koliko voli klub? Ovo su retoricka pitanja, a covek je izjavio da smo Samua i Laksalta doveli samo zato sto su nam njihovi prethodni klubovi dugovali pare- na stranu to sto to znaju svi koji pomno prate, to se nikad ne govori i takva izjava je sramna i katastrofalna. Pre toga je rekao da za sebe misli i smatra da je dobar trener, a posle toga da ozbiljno sumnja da cemo mi naredne sezone imati vise od 68 bodova. Samo 2 boda su nama falila za LS (ipak ne samo jedan jer bismo u tom zamisljenom trouglu bili najgori), nismo je zasluzili, verovatno bismo se tamo samo obrukali, ali, ovo kako federacija (sad vec godinama) tretira (citaj: maltretira) Milan je nesto sto me neodoljiva podseca na pricu iz Srbije.