Rasprava veka, Mesi je bio bolji, Ronaldo lepši! Ali, sve se promenilo, ovo su stvari koje nikad nisu ispričane u javnosti!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 21.11.2019.
10:54
Izvor: Sportske.net

Mnogo stvari sada je otkriveno, deo su govorkanja, deo istina, ali ono u čemu se svi slažu je da je Mesi talentovaniji.

EPA/VALERIANO DI DOMENICO
EPA/VALERIANO DI DOMENICO

Povezane vesti

Rasprava koja je obeležila ovaj vek, ko je bolji, Ronaldo ili Mesi?

Dobija ponekad i bizarne obrise, juče je održana tribina na kojoj su učestvovali bivši igrači i treneri, sada komentatori u Engleskoj, u pitanju su Hari Rednap, Krauč, Martin Kion, moderirao je slavni Pirs Morgan.

Čuli smo neke zanimljive stvari.

Recimo, Krauč je ispričao ono što je čuo od igrača Junajteda sa kojima je nastupao za Englesku.

Oni su često provocirali Ronalda da je Mesi bolji, ali je Portugalac imao spreman odgovor.

"Jeste, ali ko je bolje izgleda"
, odgovarao je portugalski narcis.

Sa druge strane, svi se slažu da je Mesi neuporedivo talentovaniji, ali recimo Krauč i Rednap, ali i nemali broj trenera smatra da je Ronaldo radom uspeo da stigne i prestigne Argentinca.

"Mesi je bio noćna mora za Gvardiolu, kasnio je na trening, šutnuo par lopti i odlazio, jednostavno, on je Bog u Barsi, Pep nije uspevao da ga drži pod kontrolom"
, otkrio je Rednap priču dva kondiciona trenera.

Uz ovo ide legendarna priča koju je otkrio Giljem Balag, kada je Pep zabranio gazirana pića u svlačionici, Argentinac je namerno pio "Koka-Kolu" pred trenerom (reklamira inače Pepsi).

Za Ronalda treneri imaju običaj da kažu, prvi dolazi, poslednji odlazi, manijak je kada je u pitanju trening, to je u stvari doprinelo da postigne više od Mesija, makar na evropskom planu, u Ligi šampiona, ali i sa reprezentacijom Portugala koja je ipak značajno slabiji tim, odnosno ima lošije igrače od Argentine.

Martin Kion se ne slaže.

"Za mene je Mesi i talentovaniji i bolji, prolazi igrače kao da ih nema, sada je našao drugu mladost, kao Rajan Gigs svojevremeno. Ronaldo ne može da uradi ništa ni blizu toga"
, smatra nekadašnji štoper Arsenala.

Ako se pogleda broj golova, Ronaldo postiže više od gola po meču, ali Mesi ima mnogo više asistencija. Klupske titule nisu za poređenje, i tu je Argentinac bolji, u Španiji, ali Ronaldo je osvojio pet puta Ligu šampiona i u tom takmičenju porušio sve moguće rekorde.

Bilo kako bilo, ostaće dilema, ako Mesi ne osvoji Mundijal ili bilo šta sa reprezentacijom. Sa druge strane, čini se da ima više vremena, dve godine je mlađi, ali je Ronaldo mnogo spremniji i verovatno će duže trajati.

Postoji i priča o ljudskim kvalitetima.

Naime, mnogi smatraju da Mesi ima bolju sliku u javnosti nego što zaslužuje, često su stizale priče o pritisku na trenere, pomeranju, odnosno teranju nekih igrača iz Barselone, za Davida Vilju neke stvari se znaju i konkretno.

Ronaldo je eskcentrik, ali na njega saigrači nikada nemaju primedbu. Naime, tačno je da Portugalac voli da se ističe, da ume da bude sebičan, ali kada je odnos sa fudbalerima u timu u pitanju, većina se slaže da je sjajan saigrač, uvek spreman da pomogne.

Sad, odlučite se i vi...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

54 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Saturday, 23.11.2019
21:32
avatar
Bádr Hari
Thursday, 21.11.2019
22:45

ma marketing izlizanog je taj koji stvara losu sliku o mom idolu. i jos ljudi da mu daju ZL zato sto je bolji od mog idola u nebitnom takmicenju kao sto je Liga Sampiona ? ma ajte molim vas a Mesi unistio sve redom u egzibicionim mecevima i nece da mu daju ZL zato sto izlizani poplatio neke fudbalske saveze da govore da uopste nisu glasali za mog idola. sad cu vam ja sa svojih drugih profila malo detaljnije objasniti tu problematiku. :D

avatar
BlueBoy84
Thursday, 21.11.2019
22:33

Sve je rečeno. Hobit ni blizu. Ali obojica ni blizu Peleu, Maradona, cika zubi...

avatar
Badr Hari
Thursday, 21.11.2019
22:33

Naravno besmisleno ih je porediti, ali da vidimo šta su to 'lagali' Gvardiola i David Villa:

'Messi je najbolji, on je definitivno najbolji na svijetu. Messi zna kako se igra, kako se postižu golovi i čini da drugi fudbaleri igraju. On je uvijek tu. Uz svo poštovanje prema svim fudbalerima, prije svih prema Ronaldu, kojem čestitam na 'Zlatnoj lopti', mislim da je Messi na drugom nivou', kazao je Guardiola, prenose britanski mediji.

'Postoji samo jedan igrač na svijetu koji ne mora raditi ono što kažem, to je Messi', rekao je Guardiola uoči prve utakmice sezone, protiv Hamburga.

'Iskreno, dokazao sam se igrajući pored njega. U budućnosti, kada pogledam slike Messija, i vidim sebe kraj njega, biću u mogućnosti da kažem: 'Igrao sam zajedno sa Leom Messijem'. To je privilegija vjerujte mi', rekao je za kraj David Villa.

Ali srećom tu je Rednap da nam 'otkrije priču dva kondiciona trenera'. 😂😂😂

Druga neistina je da Portugal ima slabiju reprezentaciju od Argentine, naprotiv... barem su duplo jači.

Treća je da će 'ostati dilema' ako Messi ne osvoji Mundijal? A izlizani ga je inače osvojio pa je u prednosti? Ili je osvajanje Eura (u čijem finalu izlizani nije igrao, a u ostalim utakmicama kao i da nije igrao), 'jače' od finala SP? Ili su krađe Čakira, Klatenburga, Kassaija, Rocchija, Olivera, Kujpersa itd. nešto što daje 'prednost' izlizanom?

I na kraju kada su ljudski kvaliteti u pitanju, 'ajde da govorimo samo o onome što svi vidimo (sa obzirom da niko od nas nije kućni prijatelj niti se druži i sa jednim i sa drugim). Kome zvižde na svim stadionima? Ko besni na saigrače ako postignu gol umesto da njemu dodaju loptu? Kome skandiraju ime onog drugog na svim stadionima? Ko je mučki sa leđa udarao protivničke saigrače pesnicama? Ko se samohvalisao u svim intervjuima? Kome ne pada na pamet da dodje na dodelu ZL ako je on nije osvojio? Ko je na pitanje 'u čemu je razlika između njih dvojice?' odgovarao zašto je ON 'bolji'? I da ne nabrajam dalje,, jer ovako mogu do sutra...

avatar
Wolverine
Thursday, 21.11.2019
22:06

Smiješno je porediti bilo koga s bilo kim. Potpuno različiti stilovi igre, ali nek je veselo i nek narod brine o ovako važnim stvarima.

avatar
04
Thursday, 21.11.2019
17:47

Niko normalan ih ni u šali ne može porediti. Kada bi se radom mogao badoknaditi manjak talenta skauting službe bi otpustile sve lovce na talente i zaposlile lovce na radnike, koji bi stopericom merili vreme provedeno na trenizima i tako odlučivali koga će dovesti. :D

avatar
BlueBoy84
Thursday, 21.11.2019
22:34
avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 21.11.2019
16:33

Dva vrlo verovatno najbolja fudbalera u istoriji fudbala. Najduze traju. Licno nisam gledao Maradonu i Pelea, pa ne mogu da komentarisem njih. Ronaldo zuba i Ronaldinjo su zablistali, pa se ugasili brzo. Prvi zbog povreda, drugi zbog nacina zivota. Vreme je da prestanemo da ih poredimo nego da uzivamo dok jos mozemo u tome sto zivimo u vremenu , kao sto rekoh, verovatno dva najbolja fudbalera svih vremena.

avatar
La bestia negra
Thursday, 21.11.2019
16:19

Mesi daleko bolji i kompletniji fudbaler,Ronaldo mu nije ni do kolena.

avatar
Misosesic
Thursday, 21.11.2019
16:55

Kompletniji?????Šut desnom nogom ne postoji,o skoku i šutu glavom neću ni da pričam,snaga jačina šuta na strani Ronalda.Mesi je sada brzi od Ronalda ali u svojim najboljim godinama su bili egal.Mesi ima bolju tehniku i dribling.

avatar
Don Andres
Friday, 22.11.2019
01:19

O cemu ti pricas covece.. Messi je bolji golgeter, bolji kreator igre, bolji tehnicar, bolji dribler. Ronaldo je jedino bolji u skok igri. Kazes sut desnom ne postoji a covjek postigao het trik desnom nogom. Ima li ronaldo het trik lijevom? ( :

avatar
La bestia negra
Thursday, 21.11.2019
23:39

Ti ne znas sta je kompletan fudbaler ocigledno.Ima jaci sut i skok hahah,a visi 20 cm pa nije ovo takmicenje u visini i jacini.Kompletan fudbaler je onaj koji ima viziju,dobar pas,pregled,igre,zavrsnicu,dribling itd.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 21.11.2019
22:35

Verovatno. Dobar sarkazam

avatar
Manchester City F.C.
Thursday, 21.11.2019
21:02

Šut desnom nogom ne postoji??? Onda je ovih 10 minuta videomontaža: https://youtu.be/HTwmk0iKZSA

Skok i šut glavom je smešno pominjati za nekoga te visine, a to, snaga šuta (što više nego očigledno nema nikakve veze sa preciznošću) i brzina bez lopte su jedina tri parametra u kome je izlizani u prednosti - u preostalih 25 se ne mogu porediti.

Bez lopte Messi NIKADA nije bio brži od izlizanog (niti je to fizički moguće), ali sa loptom da... jeste brži na kratke relacije, a pregled igre, pas, tehniku, dribling, asistencije, ključne pasove, prodornost itd. bi bilo smešno porediti sa izlizanim.

Messi nije kompletniji fudbaler od izlizanog, nego NEPOREDIVO kompletniji.

avatar
RokerSantaKruz
Thursday, 21.11.2019
16:03

Zar postoji neka rasprava, bar za prave poznavaoce fudbala? 6/7 ce reci da je Mesi bolji, iz prostog razloga sto to i jeste. Ronaldo je fantastican fudbaler, nevjerovatan radnik, rasan strijelac koji je imao losu srecu da se rodi u vrijeme omalenog majstora.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 21.11.2019
22:35

Misliš hobit. Kompleksas

avatar
Don Andres
Thursday, 21.11.2019
15:25

E ovako.. Ronaldu je prosjek golova u karijeri 0.72 (daleko od gola po mecu kako se tvrdi u tekstu). messi ima 0.82 cisto poredjenja radi. Prica oko gvardiole i coca cole je presmijesna sasvim. Njih dvojica su uvijek bili u sjajnim odnosima. Vilja je takodje u nedavnom intervjuu rekao da je sa messijem imao odlican odnos i da nikad nisu imali probleme. Portugal nema losije igrace od argentine. Samo ronaldovi fanovi pokusavaju da predstave portugal kao slabu reprezentaciju da bi on izgledao kao neki bog. A cinjenica je da su finale evropskog dobili bez njega. Ronaldo ce duze trajati? On je vec u takvom padu da ne zasluzuje da bude starter u juveu. Dok messi i dalje igra briljantno kao i uvijek. Meni dovoljno govori ko je kakav covjek kad vidim kako proslavljaju golove svojih saigraca ( :

avatar
Misosesic
Thursday, 21.11.2019
17:00

DiMarija,Agüero,Dibala sad ti meni reci trojku te klase iz Portugala?Kvarezma,Eder ko je po tebi u rangu sa tom trojicom majstora?A još osvojiti EP se ne može porediti sa Kopa Amerikom i to pobijediti Francusku koja je sada prvak svijeta je impresivno.

avatar
Misosesic
Sunday, 08.12.2019
01:31

Felix nije ni igrao za Portugal Evropsko.Jeste vidim da su bolji City nudi Aguera za Edera,Juve nudi Dybalu za Quaresmu,PSG nudi Dimariju za ZaoMarija daj prodjime se molim te uzmi vrednost Portugala koji je osvojio EP i Argentine u to isto vreme pa ćeš vidjeti ko je vredniji.

avatar
Don Andres
Friday, 22.11.2019
01:23

Imena ne igraju fudbal. To sto neko ima zvucno ime ne znaci da je bolji fudbaler. Evo recimo iguain/eder.. Na prvi pogled bi se reklo da je iguain svjetlosnim godinama ispred. Medjutim eder da gol u finalu za trofej, iguain promasi 100% sanse u 3 finala. Argentina od vremena kambijasa i zanetija nije imala top sastav. Portugal u ovom trenutku ima 5-6 top igraca, i tu ne racunam ronalda jer vise ne spada u tu kategoriju ( :

avatar
BlueBoy84
Thursday, 21.11.2019
22:37

Kako smešno izgleda kad pokušavaš da pobiješ gomilu činjenica

avatar
fdghfdhgdfg
Thursday, 21.11.2019
21:27

Prijatelju nije fudbal basket 3-na-3. Patricio, Fernandes, Silva, Felix, Neves, Cancelo, Quaresma, Nani, Eder itd. ne samo da su bolji od njihovih kolega iz Argentinske reprezentacije već su neporedivo borbeniji i organizovaniji. Za razliku od Portugala Argentina ima veoma lošu odbranu i očajan vezni red. Evo ti si za tastaturom samo na ovoj vesti 2x borbeniji nego što je Di Maria bio na celom SP 2014., Iguain katastrofa, Aguero takođe... i šta je ostalo? Garay, Zabaleta, Gago, Rojo, Fernandes, Palazzio, Alvarez, Basanta i slični? Smejurija... :D

avatar
Logika i argumenti
Thursday, 21.11.2019
15:20

Al ovo Ronaldo ga je stigao radom i prestigao kao i lige šampiona i reprezentacija... Kao prvo Ronaldo ga nije stigao nigde jer je Mesi još uvek bolji na terenu u svemu sem u igri glavom a sto se tice reprezentacija i ligi šampiona jednostavno je LS sudijske kradje a Portugal imao sreće za razliku od Argentina koja nije... Stvarno su ljudi smešni..

avatar
Bergkamp10
Thursday, 21.11.2019
22:04

Pominjes kradje u LS. Koliko ih je Barsa imala od 2005. Pa ovamo....

avatar
BlueBoy84
Thursday, 21.11.2019
22:39

Promeni nick, ako hoćeš da prkosi logičnom i protivrečiš argumentima iz texta

avatar
The_Matrix
Thursday, 21.11.2019
14:42

Hahahha, cekamo da ode iz juventusa pa da opet promenite pricu 🤣🤣🤣🤣

avatar
BlueMoon
Thursday, 21.11.2019
14:28

Ljudi koji razumiju fudbal takodjer i razumiju da je Mesi bolji igrac od Ronalda

avatar
BlueBoy84
Thursday, 21.11.2019
22:40

Samo rodjeni posle 2000te

avatar
RedDevilSRB
Thursday, 21.11.2019
14:24

Kristijano. Uvek bio, jeste i biće.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 21.11.2019
22:40
avatar
Badr Hari
Thursday, 21.11.2019
14:13

'Mesi je bio bolji, Ronaldo lepši! Ali, sve se promenilo...', sada je Messi lepši, a izlizani bolji. 😂😂😂 Taman kol'ko je Messi lepši tol'ko je i izlizani bolji... ali sve to nema značaja dok nam to ne 'objasni' naša maskota Clasicosa daki sa svojih 150 profila, posebno sa onog fejkovanog Bádr Hari profila (sa akcentovanim na á) koji je otvorio kao zahvalnicu što sam ga prosvećivao mesecima unazad. 😂😂😂

avatar
Nemanjici
Thursday, 21.11.2019
13:58

Messi i Ronaldinjo pa par praznih mesta....

avatar
REVØLT
Thursday, 21.11.2019
19:40
avatar
T. Henry
Thursday, 21.11.2019
13:25

To je kao da poredite da li je bolji Ronaldinjo ili Eto, jedan kreira i prolazi veliki broj igraca a drugi samo postiže golove, u ovom slučaju Mesi je Ronaldinjo a Ronaldo Eto. Sto se tiče reprezentacije Ronaldo nije uradio nista više od Mesija, Portugal osvojio evropsko prvenstvo zaslugom novog formata takmičenja i zaslugom svojih saigrača, pre svega odbrane, dok je Mesi igrao finale svetskog prvenstva i par puta finale kopa Amerike, Argentina ima bolji napad od Portugala ali ne i bolji tim, to je najveća laž. Mesi je bolji od Ronalda sve ukupno ali je Ronaldo odmah nakon Mesija

avatar
deki trbic
Thursday, 21.11.2019
13:08

Kmessi ima srece sto igra u Farseloni...ovako nikada ne bi postigao tolko goliva i uspeha da tu nije igrao, da je pravi igrac kao RONALDO igrao bi u vise liga i dokazao svoj kvalitet.

avatar
Zoran Mihailovic
Thursday, 21.11.2019
17:53

A kvalitet se inače dokazuje brojem promenjenih klubova, a ne onim što pružaju na terenima?

avatar
Zoran Mihailovic
Friday, 22.11.2019
20:22

Znači bitno je gde igra, a ne kako igra? I znači ako nije osvojio titulu Svetskog prvaka sa reprezentacijom on je nula od igrača?

avatar
deki trbic
Thursday, 21.11.2019
20:22

Kvalitet na terenu i naravno promena kluba i lige, taj Kmessi moze samo u barsi da igra i nigde vise...da je tolko dobar uradio bi nesto sa reprezentacijom...a nula tu...

avatar
Tamara Milan Živković
Thursday, 21.11.2019
12:43

Smesno je uporedjivati ih.Mesi je klasa iznad Ronalda.Svaka cast Ronaldu za ono sto je prikazivao u Mancesteru i par sezona u Realu.Da se ne lazemo Ronaldo je u zadnjih par sezona postao unapredjena verzija Pipa Inzagija.Kralj sesnaesterca.Van toga prosek.Jos treba dodati i da za Ronalda igra ekipa,a Mesi igra za ekipu.

avatar
REVØLT
Thursday, 21.11.2019
12:08

Ronaldo je OSVOJIO dve ili tri LS (2008, 2014. i mozda jos jednu) mada ni Mesi sigurno nije sve svoje (njih 4) posteno uzeo, i to je sigurno. Sad kad udruz(it)e snage, ocekujem 500 minus(ev)a Hahaha

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Thursday, 21.11.2019
22:48

Ronaldo je uzeo 5, a Messi 4. Ipak broj trofeja ne govori ko je bolji igrač jer ako je tako onda možemo reći da je Vaskez bolji od Ibrahimovića jer ima LS ili Drinkvoter od Džerarda jer ima PL. Ko je bolji igrač se gleda na osnovu toga koliko golova i asistencija ima neko, kako ostvaruje te rezultate i u kakvim timovima i kako utiče na svoj tim

avatar
REVØLT
Friday, 22.11.2019
16:55

Od Ibrahimovica ili Ronalda Zube:-D

avatar
Provokator
Thursday, 21.11.2019
12:03

Licno , Ronaldo . Nije mala stvar biti toliko postovan i toliko veliki radnik i profesionalac . Uz to , ima mnogo vise uspeha u reprezentaciji , Ligi Sampiona i uspevao je da u vise razlicitih liga pravi sjajne rezultate. Mesi je talentovaniji , imao je mozda i tezi put od Ronalda zbog problema sa rastom ali je puno prasine oko njega ,njegovog ponasanja i radne etike . Ima ogromne uspehe ali mislim da je Ronaldo kompletniji igrac od njega. Ali znam da je ovo samo jedno misljenje.

avatar
Don Andres
Thursday, 21.11.2019
16:58

Samo mi nije jasno otkud se stvorio taj mit da ronaldo ima neku pruspjesnu reprezentativnu karijeru. Osvojili su evropsko a ni grupu nisu trebali da prodju. Bili su 3. od 4 reprezentacije. I samo zahvaljujuci promjenjenom formatu takmicenja usli u nokaut fazu. Messi je igrao finale svetskog i 2-3 finala kope. Samo je nedostatak srece doveo do toga da makar nesto ne osvoji. Koliko je ronaldo dobar u reprezentaciji najbolje je pokazao na svetskom u brazilu kad su ispali u grupi (kao sto su trebali i na evropskom) gdje je bio najgori igrac grupne faze takmicenja..

avatar
Badr Hari
Friday, 22.11.2019
02:00

Da, ali koje 4 ekipe: Mađarska, Austrija, Island i Portugal. I osvojili su 3. mesto bez IJEDNE JEDINE pobede, sa 3 nerešena rezultata, a normalno bi bilo da su u takvoj grupi bili UBEDLJIVO prvi pa sve i da su ispali od Hrvata odmah u 1/8 finala. I u takvom 'spektakularnom' uspehu (kakav je plasman u nokaut fazu iz takve grupe) posebno se 'ističe' izlizani sa 2 gola protiv 'fantastičnih' Mađara, kojima je 'trasirao' svojoj ekipi put do finala i osvajanje EURA. To što bi se bez Nanijevog gola protiv Islanda vratili kući nakon grupne faze nije vredno pomena u odnosu na ovakvu 'zaslugu' izlizanog.

Potom sledi Hrvatska i Quaresma rešava. Protiv Poljaka Sanches dovodi Portugal do penal serije i prolaska u polufinale, a izlizanog ponovo nema nigde na terenu sve do penal serije.

A onda u polufinalu 'strašni' Wels, jedini koji su još manje od Portugala znali odakle oni u polufinalu (pogotovo preko Belgije)? I konačno izlizani postiže prvi gol nakon Mađara (ukupno treći, ujedno i poslednji), ispostaviće se ne mnogo bitan, ne samo zato što je Wels bio beznadežno loš već i zato što je Nani već nakon 3 minuta obezbedio Portugalu pobedu, sve i da izlizani nije dao gol kao i na prethodnim utakmicama. I konačno PRVA POBEDA Portugala u regularnom delu utakmice, što će reći da su sigurno jedina ekipa koja je dogurala do polufinala bilo kog turnira bez IJEDNE JEDINE pobede u regularnom delu.

Tako je izlizani 'sam obezbedio' svojoj ekipi finale, a u poluvremenu finalne utakmice protiv Francuske im je 'obezbedio' i titulu time što je rekao Ederu: 'ti ćeš dati gol'. 😂😂😂

avatar
Celtic FC
Thursday, 21.11.2019
18:03

A poštovanje je kada ti zvižde na svim terenima na koje si kročio? A osvojen EURO Portugala bez njega je mnogo veći uspeh nego finale SP? A pokradene LŠ Reala su njegov uspeh? A kampovenje u petercu i slaganje tap-in-ova i šutiranje penala je kompletnost igrača? A reklamiranje ofsajda, traženje penala, mrštenje i odmahivanje rukama kada ti saigrač postigne gol je mnogo lepše ponašanje negoli proslavljanje gola sa saigračem koji ga je postigao? Ok... :D