Rapsodija Junajteda, "petardom" pogurali Bornmut ka provaliji, Vardi u elitnom društvu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 04.07.2020.
17:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Mančester junajteda i Lestera upisali su trijumfe u 33. kolu Premijer lige.

EPA-EFE/Clive Brunskill/NMC/Pool
EPA-EFE/Clive Brunskill/NMC/Pool

Povezane vesti

U strašnoj seriji nalaze se fudbaleri Mančester junajteda, vezali su i 16. meč bez poraza u svim takmičenjima, ovoga puta su na svom stadionu savladali Bornmut sa ubedljivih 5:2 (3:1).

Gosti su poveli u 15. minutu preko Stanislasa, lepo je krilni fudbaler "Trešnjica" izbacio Megvajera i sa par metara matirao De Heu.

Ipak, usledio je brutalan odgovor "Đavola", najpre je Grinvud u 29. minutu snažnim udarcem poravnao rezultat.

Samo šest minuta kasnije, penal za Junajted, jedan od igrača Bornmuta je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija Din je pokazao na kreč, a odgovornost je preuzeo Markus Rašford.

Odlično je šutirao, Remzdejl je pogodio stranu, ali je bio nemoćan, preokret na "Teatru snova".

A onda, drugi minut nadoknade, fantastičan šut Entonija Marsijala sa ivice kaznenog prostora, golman Bornmuta je bio potpuno nemoćan, 3:1 za Mančester u najboljem mogućem trenutku.


baner

Ipak, nakon samo pet minuta igre u nastavku penal za goste, rukom je igrao Erik Baji, koji je na startu drugog poluvremena zamenio Lindelofa.

Odgovornost je preuzeo bivši igrač Junajteda Džošua King, reprezentativac Norveške je pogodio za 3:2.

Ali, usledio je još brutalniji odgovor Solskjerovih pulena.

Najpre fantastičan šut Mejsona Grinvuda u 54. minutu za 4:2, a onda i majstorski izveden slobodnjak Bruna Fernandeša samo pet minuta kasnije za 5:2 u korist "Đavola".

Bilo je do kraja prilika na obe strane, ali promene rezultata nije bilo, nova ubedljiva pobeda Mančester junajteda, koji je sada preuzeo četvrto mesto od Čelsija. Bornmut na ivici ambisa, teško će se spasiti ispadanja ekipa Edija Haua.

Dzejmi Vardi Harvi Barns Juri Tilemans Lester
Foto: EPA-EFE/Jason Cairnduff/NMC/Pool

U istom terminu je Lester ugostio Kristal Palas, slavili su puleni Brendana Rodžersa sa 3:0 (0:0) i tako napravili bitan korak ka Ligi šampiona.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, Lester je bio daleko bolji rival, Džastin je fantastičnim udarcem pogodio i prečku, ali mreže su mirovale.

A onda, nakon samo četiri minuta igre u nastavku Tilemans ubacuje opasnu loptu pred gol "Orlova", ona dolazi do Iheanača, koji je sa par metara lako gura u mrežu rivala za 1:0.

U 77. minutu je Mamadu Sako napravio katastrofalnu grešku, driblao je ispred sopstvenog gola, Barns mu je uzeo loptu, prosledio je do Vardija, kojem nije bilo teško da postigne svoj 100. gol u Premijer ligi. Tako je postao 29. "centurion" elitnog ranga.

Veliko dostignuće je overio još jednim pogotkom, igrao se četvrti minut nadoknade, pobegao je odbrani Palasa i postavio konačan rezultat. Bio je to njegov 21. gol u PL ove sezone i sa tim učinkom je najbolji strelac lige ispred Obamejanga (19) i Ingsa (18).

baner

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bosnapd
Saturday, 04.07.2020
23:26

Sta covjek uradi rupiMegvajeru ha-ha.

avatar
jv
Saturday, 04.07.2020
18:45

MU konačno liči na tim. Još jedan stariji napadač za klupu, vezni za rotaciju i štoper.

avatar
Solskjerove bebe
Saturday, 04.07.2020
18:09

Stvarno ne znam sta se desava s De Heom,trebo bi malo na klupu,haj sto je Megvajer ispo ko polu amater kod prvog gola,ali sta golman radi?Plus oni losi pasevi...Grenwood masina stvarno momak ima zavrsnicu za 10.Jesam li ja jedini koji misli da od onog Jamesa nece biti nista?Samo nesto trckara 1 na 1 ne moze igraca proci govorim opcenito ne samo ovu utakmicu.Igalu fali na samopouzdanju i to se vidi.Fernandes zvijer kao i Pogba,a sto se Matica tice dobar igrac al ulazi u godine i zna vako nekada kiksnut,vrijeme za novog DMF?Uglavno pokazali smo karakter poslje primljenog gola kao onaj stari dobri United.Nmg se sjetit kad mi je United poslednji put nacrtao osmijeh na lice kao danas ovo je licilo na Fergijev United.GGMU!!!

avatar
Adi237
Saturday, 04.07.2020
18:05

Iskreno ludi su ako.daju 120 mil za sanca a imaju grinvuda decko ubija kako igra..samo treba nam stoper ovi bas ne ulijevaju povjerenje...i ja samo.govorio treba nam.desno krilo ali kako poslati decka(grinvuda)na klupu a fantasticno igra...a sto se tice igre svaki komentar je suvisan stice se dojam da mogu dati gol.kad god pozele sve izgleda prejednostavno kako.junajted igra.

avatar
The Red Army
Saturday, 04.07.2020
18:43

Nisu uopste ludi ako dovedu sanca, povredi se neko i sta onda, a povrede su sastavni deo sporta, sanco moze i levo, grinvud takodje plus moze i napadac da bude... Suludo je misliti da grinvud u 18 godina moze da odigra celu sezonu na ovom nivou

avatar
Adi237
Sunday, 05.07.2020
15:54

Ludi jesu ako ce platiti 120 mil za sanca ima dosta jeftinijih a dobrih igraca...d.costa su mogli kupiti od juvea..ili bejlija iz leverkuzena ako vec zelis rotaciju ne mozes dovesti momka od 120 mil za rotaciju u tom slucaju bi grinvud igrao samo manje bitne utakmice. Sto bi usporilo njegov razvoj ..

avatar
The Red Army
Saturday, 04.07.2020
18:45

A sad ti igraju odlicno, secam se ja dobro sta si pisao za solskera, ti i jos nekoliko ovde, i obecao sam vam pojescete svoje reci kad tad! Za pogbu takodje, svi ste u fazonu neka ide neka ide, on ako ode tesko junajtedu, mnogo je lakse sa njim u ekipi, prosto je nadmoćan u svakom segmentu na sredini, daj Boze da se predomisli pa ostane u klubu kad vidi kako solsker polako sklapa kockice

avatar
RedDevilSRB
Saturday, 04.07.2020
18:04

Vezni red u napad nema šta da se dira, malo samo da se pojača rotacija. A odbrana je posebna priča. Bekovi su ok ali mora još jedan štoper barem. Baiji ne može da ostane pošto igra takmičarski utakmicu jednom u 3 meseca, Lindelof je blagi užas, Džons nikad nije ni bio za Junajted, Smoling bi bio odličan za rotaciju, Tuanzebe i Roho su stalno povređeni. Tako da su tu potrebna barem dva štopera. Jedan za rotaciju i jedan da oformi partnerstvo sa Megvajerom. De Heu prodati pošto sigurno neće pristati na mesto rezerve. Previše greši. Dati šansu Hendersonu. Mislim da vezni red Matić, Bruno i Pogba stvarno izgleda neverovatno kad igraju zajedno.

avatar
LUZERPOOL
Sunday, 05.07.2020
00:14

Samo nisi spomenuo panja Megvajera, koji je kiksara teska.

avatar
RedDevilSRB
Sunday, 05.07.2020
14:03

Ne. Pogledaj odbranu ove godine. Megvajer je sa razlogom kapiten. Ekipa ima mnogo više utakmica bez primljenog gola. On je neko ko se ne boji da povuče loptu kad niko ne može da iznese. Pravi vođa.

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 04.07.2020
17:57

Znaci kada u poslednje vreme vidjam komentare pojedinih navijaca liverpula kako se uvlace za pluseve tako sto lepo pisu o junajtedu i igracima na junajtedovim vestima iako su tokom veceg dela sezone pljuvali po istim onda je valjda jasno kakva smo sila. Plastikaneri spremite se za cetvrto tamburanje kao i da nam gledate u ledja

avatar
Stari
Saturday, 04.07.2020
20:10

Znači kad neko ne zna šta će od ljubomore!!!

avatar
Dimebag Darrell
Saturday, 04.07.2020
22:56

Ako jedan klub odigra super utakmicu, mislim da ce svako normalan tako i komentarisati. Ako ja navijam za Liverpool to ne znaci da ne volim druge klubove. Ako volis fudbal kao sport, mislim da je to normalno, osim ako nisi nekakav nabrijani klinac.