Rapsodija Benfike, serija Srba nastavljena, probudio se Žile!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 26.11.2017.
23:18
Izvor: Sportske.net

Neverovatan dan za srpske fudbalere širom Evrope.

EPA/MANUEL DE ALMEIDA
EPA/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Benfika je u 12. kolu portugalske Primeire deklasirala Setubal na svom stadionu, bilo je čak 6:0 (2:0) u korist aktuelnih šampiona.

Poveli su golom Luizaa u sedmom minutu, da bi Žonas povisio prednost "Orlova" pred kraj prvog dela igre.

U sudijskoj nadoknadi, dodatno je domaćem sastavu olakšan posao, kako je drugi žuti karton zaradio fudbaler Setubala Pinto.

Fudbaleri Benfike su to maksimalno iskoristili u nastavku, nakon samo tri minuta igre Salvio je povisio na 3:0 i najavio debakl gostiju.

Nakon toga, igrao se 66. minut kada je Žonas postigao svoj drugi gol na meču, da bi Andre Almeida manje od 60 sekundi kasnije postigao i peti gol Benfike.

Činilo se da će taj rezultat ostati na snazi, ali je drugačije planove imao bivši fudbaler Partizana Andrija Živković, koji postiže gol na asistenciju Žonasa za konačnih 6:0 u 86. minutu.

Imao je dosta i sreće srpski reprezentativac, on je pobegao odbrani, ali je bio u nezahvalnoj poziciji za šut, levo iskosa, uputio je udarac u bliži ugao, golman Setubala je bio na pravom mestu, ali je katastrofalno reagovao, pa mu je lopta iskliznula iz ruku i ponovo završila u mreži.


Živković je na terenu bio od 60. minuta, dok je Ljubomir Fejsa počeo meč, ali je napustio igru u 64. minutu.

Benfika ostaje na trećem mestu na tabeli nakon 12 kola, imaju bod manje od Sportinga i tri manje od prvoplasiranog Porta.

Srpski fudbaleri su danas bili itekako raspoloženi, najpre je Dušan Tadić bio strelac u pobedi Sautemptona, potom je Filip Kostić overio trijumf Hamburga, Andrija Pavlović je postigao dva gola za Kopenhagen, Uroš Matić jedan, potom je Miralem Sulejmani postigao fantastičan gol u pobedi Jang Bojsa, da bi se u listu strelaca upisao i napadač Olimpijakosa Uroš Đurđević u pobedi svoje ekipe na Krfu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DR DRE
Monday, 27.11.2017
09:38

Nije on bas nesto puno ni spavao, jednostavno ga trener ne koristi i to je to.

avatar
Radovan Filipovic
Monday, 27.11.2017
08:40

Nešto ne pišete o Svilaru poslednjih 10ak dana. Bombardovali ste nas sa svih strana, jedva preživesmo..sad, ništa..