Raport iz daleke Indonezije: "Shvatili smo Koronu neozbiljno, a onda..."

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 22.03.2020.
16:58
Izvor: Sportske.net, Hotsport

Napadač ima veoma važnu poruku za ljude u Srbiji.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Doskorašnji fudbaler Mačve Nikola Ašćerić ove zime je krenuo put Indonezije gde trenutno nastupa za prvoligaša Persik Kediri.

Zbog pandemije Korona virusa, fudbal je stao i u toj azijskoj zemlji.

"Indonezija je zemlja sa ogromnim brojem stanovnika, ima nekoliko višemilionskih gradova. U početku su shvatali neozbiljno i bezazleno, poput nas. Veliki broj obolelih se drastično povećao prethodnih dana, broj smrtnih slučajeva takođe. Letovi iz i u zemlju su otkazani, državne institucije rade samo online, škole su zatvorene", kazao je napadač u intervjuu za Hotsport.

"Liga je pauzirana, prvobitno do četvrtog aprila. Sve su prilike da će biti i duže od toga, jer su uglavnom svi klubovi obustavili svoje aktivnosti. Nekoliko klubova koji su održavali treninge prethodnih nedelja od ponedeljka će morati da ih obustave. Gradovi u kojima nema zaraženih su u izolaciji i ne preporučuje se nikakav izlazak iz grada, pogotovo ne u područjima gde ima zaraženih građana."


U Indoneziji je do ovog trenutka 514 obolelih i 48 preminulih osoba, a Ašćerić ima jasnu poruku za sve nas.

"Potrudite se da izdržite naredni period kod kuće i sa najmilijima. Jedini način da suzbijemo ovu pandemiju je da je ne širimo i samim tim se što pre vratimo normalnim aktivnostima čuvajte sebe i ljude oko sebe, poštujte upudstva nadređenih. Pa da svi zajedno slavimo pobedu."
Kazino baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke