Ranijeri urgira da tim nastavi borbu za titulu

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 13.03.2016.
00:00
Izvor: Sportske.net

Menadžer Lestera podstiče svoje igrače da iskoriste prednosti "lude" sezone u Premijer ligi.

Beta/Peter Byrne/PA via AP
Beta/Peter Byrne/PA via AP

Povezane vesti

U 30.kolo Premijer lige, Lester ulazi sa vrha tabele. Popularne "Lisice" u ponedeljak dočekuju Njukasl, koji je otpustio dosadašnjeg menadžera Stiva Meklarena u petak, i doveo, doskorašnjeg trenera Real Madrida, Rafu Beniteza.

Lesterova prednost od pet bodova, mogla bi da se smanji na dva, ukoliko Totenhem pobedi Aston Vilu na gostovanju, u nedelju. Ranijeri priznaje da je ovo vrlo nepredvidiva sezona.

"Liga je veoma luda ove godine. Iz tog razloga se borimo i znamo da može svašta da se dogodi do kraja sezone. Moramo da se borimo, da bismo na kraju sezone ostarili naš san", rekao je Italijan.

Ranijeri je konstantno smirivao strasti i nije dozvoljavao svojim igračima da razmišljaju o tituli, iako su "Lisice" u prva četiri tima, još od oktobra. Zanimljivo je da je Italijan koristio samo 18 igrača ove sezone, ubedljivo najmanje od svih timova u ligi, iako je bio poznat kao "Tinkerman" dok je bio menadžer Čelzija, trener koji stalno menja formaciju ekipe i vrlo često rotira igrače.

Kapiten reprezentacije Švajcarske Gokan Inler, letošnja akvizicija iz Napolija, odigrao je samo 10 utakmica ove sezone i prvi je izrazio brigu zbog neigranja, pred Evropsko prvenstvo, koje nas očekuje ovog leta.

Ranijeri je priznao da konstantnost njegovih igrača može da izazove nezadovoljstvo ostalih igrača u timu, ali je izrazio da je za dobro funkcionisanje tima potrebna cela ekipa, a ne samo prvih jedanaest.

On će se suprostaviti Benitezu, koji se posle tri godine vraća u Englesku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Sunday, 13.03.2016
10:44

Ubedjen sam da ce Lester za otprilike 4-5 sezona biti u cempionsipu, mozda i ranije. Ali svakako bolje da oni osvoje titulu nego Arsenal ili Totenhem

avatar
Mića
Sunday, 13.03.2016
10:33

Ako Lester osvoji titulu to će biti najveća i nalepša fudbalsa priča od kada postoji fudbal kao igra. Daje nadu i nekom budućem Davidu da se suprostavi Golijatima i da ih pobedi.nU ekstremno neravnopravnim uslovima jedam,, mali tim,, izrasta u veliko fudbalsko čudo. nNema iskrenog ljubitelja fudbalske igre, ma za koji klub da navija, da ne gleda sa simpatijama na Lester.nLester je divan primer kako je moguće od malih napraviti velike i od nejakih napraviti jake. Fudbalski stručnjaci i analitičari treba ozbiljno da se pozabave fenomenom zvani Lester. nDobra i nepristarasa analiza uspeha Lestera može da dovede do zanimljivih i korisnih saznanja i obogati fudbalku igru u budućnosti.

avatar
Hindoid
Sunday, 13.03.2016
12:50

Jedan veliki plus od mene!

avatar
Carina
Sunday, 13.03.2016
14:00

Inace, da znas pricu o davidu i golijatu znao bi da je david pobedio. Ali zvucis inspirisano, pa zasto ne dodati malo teatralnosti

avatar
Paul Dokic
Sunday, 13.03.2016
03:33

Ajde Rafa, ajde Rafa

avatar
MarkoDjordjevic
Sunday, 13.03.2016
03:20

Kad vec ne moze verovatno Arsenal, ajmo Lester ! Ako osvoje titulu, bice ovo najveca pobeda nad modernim fudbalom u istoriji ove igre. Igraju momci srcem. Marez carobnjak, Vardi osudjenik i Kante policajac koji hapsi protivnicke igrace na sredini terena.

avatar
Carina
Sunday, 13.03.2016
14:01

Zasto veca nego blekburnova?

avatar
MarkoDjordjevic
Sunday, 13.03.2016
15:14

Zato sto je Lester trebalo da ispadne iz lige ove sezone po procenama strucnjaka, zato sto vec 20 godina dominiraju 4 kluba, zato sto je cela prva postava Lestera na pocetku sezone kostala manje od Memfisa Depaja na primer.

avatar
NIKE
Sunday, 13.03.2016
02:20

Šta ima da urgira, ovi ostali će sami sebe pobijediti. Realno Chelsea i United se raspadaju, Liverpul nema kvalitet, City - dovoljno je reći da im je Pelegrino trener, a Arsenal je prisvojio četvrto mjesto, i taman da ima samo 3 tima u ligi Venger bi opet završio na četvrtom mjestu. Možda Tottenham da nešto može napraviti, ali njima fali pobjednički mentalitet, vidili smo protiv Arsenala, imaju gol prednosti i igrača više i jedva spasiše bod na svom terenu - smiešna ekipa. Lester je već osvojio titulu samo to još nsu svejsni.

avatar
Brat Sergio (Return)
Sunday, 13.03.2016
02:04

Kakva ce oni samo biti kanta za nabijanje u LS. Jos vise ce se Englezi brukati hahah.

avatar
Hindoid
Sunday, 13.03.2016
12:52

Šta ima englezi da se brukaju, imaju najjaču fudbalsku ligu na svijetu. Lester osvaja LŠ! :D