Randevu - PSŽ mora pred UEFA, prodaja od 50 miliona ili nove sankcije!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 06.04.2018.
16:27
Izvor: Sportske.net

Za par nedelja suočiće se sa UEFA, moraće da do 1. jula prodaju igrače, inaće ih čeka nova kazna...

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Pari Sen Žermen ima zakazan novi sastanak za UEFA, pogađate u pitanju je finansijski fer plej. Posle kupovine Nejmara i pozajmice Mbapea koja mora da bude plaćena ovog leta, Parižani do novog prelaznog roka, odnosno 1. jula moraju da prodaju igrače u vrednosti od 50 miliona.

Oni su 28 miliona uspeli da "ispeglaju" tokom zime, podsetimo, klub je napustio Lukaš Moura koga je kupio Totenhem, ali to nije dovoljno.

Kako u junu prodati igrača?

Svi će znati da im gori pod nogama, mnogo će zavisiti od novog trenera, ali i pre nego što on bude imenovan, PSŽ mora da prodaje.

Od sadašnjeg kadra, Ben Arfi ističe ugovor, danas je slavio godinu dana neigranja.

 

Sigurno je da će otići jedan od golmana, najverovatnije Trap, a da interesovanja ima za Pastorea, Rabioa, Munijea. No, nijedan od njih neće biti plaćen 50 miliona, pa je realnije da budu prodata dva igrača već pre zvaničnog početka prelaznog roka. To bi se računalo u ovu godinu, što bi PSŽ spasilo finansijskih sankcija.

Transfer Mbapea, ući će u sledeću, a sigurno da će oni i ovog leta kupovati, no, kako rekosmo, to sve zavisi od novog trenera. Troškovi prošle sezone, uz Nejmara, podrazumevaju i transfer Jurija iz Sosijedada, ostali Alveš i Las Dijara su došli kao slobodni igrači, a klub je prodao Ogustina Lajpcigu, Matuidija Juventusu kao i Orijea Totenhemu.

Postoji i varijanta da Guedeš koji je na pozajmici u Valensiji bude otkupljen, njegova cena je oko 40 miliona evra, a PSŽ će verovatno dobiti ponude Valensije i Atletika, mada se pominje i Real. To bi olakšalo stvari, ali ne bi bilo još uvek dovoljno da se ispeglaju knjige do 1. jula.

Poseban problem je Mundijal, verovatno će svi veći transferi biti ostavljeni za posle SP, pa to Parižanima otežava situaciju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 06.04.2018
16:48

Guedes igra sjajno u valensiji...rabio moze solidno da se proda...pastore?gledao sam ga protiv reala i bio je ocajan,blagi uzas

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 06.04.2018
16:35

Ma, najbolje da za tog lika dobiju 40 miliona evra, a da se mi za Susa mrcvarimo! Rabio nece kostati ni mnogo manje od 50 miliona, decko sigurno moze da ode za sumu u nekom tom rangu, a samo za njega i Pastorea bih dao i 70-80 miliona, zasto da ne? Koliko (trenutno) cene Havijera, taj covek vredi suvog zlata! Ono sto mene ovde -zabrinjava- Hahaha je sto ce ovi mozda pre pristati i na to da plate neku kaznu, a verovatno bih i ja uradio tako da sam na njihovom mestu. Mislim se, bolje i to nego da neko od igraca koji mi treba ode ispod cene, a opet bih morao da trazim zamenu...

avatar
_Goran_
Friday, 06.04.2018
16:32

Rabio bi mogao u Liverpul, cak i vrlo moguca opcija da ce se desiti, pogotovo sto navija za Liverpul od malena.

avatar
Go HardOGH
Friday, 06.04.2018
16:31

PSZ prodaje bolje igrace od onih koje ima, Mura, Orije, Trap, Guedes(top 3 krila u la ligi lagano) a ostaju im Di Marije i slicni, smeh, Mura je 5 puta bolji igrac no Di Marija.