Ramos štiti čast i poštenje, biće tužbi!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.11.2018.
13:33
Izvor: Sportske.net

Kapiten Real Madrida i reprezentacije Španije oglasio se zvaničnim saopštenjem povodom optužbi da je pao na doping testu nakon finala Lige šampiona.

Epa/Filip Singer
Epa/Filip Singer

Povezane vesti

Teške optužbe "Football Leaks-a" koje je u petak preneo nemački "Der Spiegel" naterale su kapitena Real Madrida Serhija Ramosa da se oglasi.

Nakon subotnjeg poraza od Eibara Ramos je kratko rekao da je "situacija komplikovana", a nedugo zatim na njegovom Tviteru pojavilo se zvanično saopštenje za javnost.

"Ja sam neko ko se žestoko protivi dopingu. Nikada nisam učestvovao, niti ću ikada učestvovati, niti sam se složio, niti ću se ikada složiti sa bilo kojim vidom dopinga", stoji u Ramosovom saopštenju.

Španski fudbaler zatim se osvrnuo na dva konkretna slučaja u kojima mu se na teret stavlja korišćenje dopinga, odnosno pada na doping testovima.

"1. Malaga, april 2018: Po završetku utakmice dobio sam zahtev da se pojavim na doping testu. Zbog nedostatka vremena, usled plana povratka, zvaničnici su mi dozvolili da se istuširam, a bili su prisutni sve vreme, pre nego što sam obavio testiranje i prošao ga po svim osnovama.

2. Kardif, jun 2017: Primio sam uobičajen medicinski tretman od strane klupskog medicinskog osoblja. To pitanje je zvanično rešeno i nalazi se u spisima organizacija
", dodaje se u saopštenju.

Serhio Ramos je podvukao da nema problem sa korektnim i preciznim izveštavanjem medija, ali će zbog zlonamernih natpisa pokrenuti pravni proces kako bi zaštitio sebe i svoja prava.

"Tokom dugogodišnje sportske karijere podvrgnut sam i uspešno prošao nebrojano mnogo anti-doping testova. Ni u ovom slučaju, kao što je već rečeno od strane UEFA, WADA i Real Madrida, niti bilo kada u prošlosti, nisam prekršio anti-doping pravilnik.

Uz svo poštovanje prava na informisanje, moram da poštujem i svoje pravo na čast. Moj pravni tim će razmotriti preduzimanje daljih akcija u ovim slučajevima koji ne odgovaraju istini i kao takvi ugrožavaju moj ugled i krše moja prava
", zaključuje se u saopštenju Serhija Ramosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GO HARD
Sunday, 25.11.2018
17:07

Baloteli zatvorio Spigl, sad Ramos zatvara spigl po drugi put :D Nisu dzaba nemacki kurir koji je uvek jaskao za Der Kickerom i Bild-om.

avatar
Mirjevac
Sunday, 25.11.2018
16:38

Ramos ko ce da poveruje u te tvoje price, naravno da niko nikad nece reci da je kriv, tako i ti! Znamo i videlismo da kad se nadrukas dopingom ti neznas gde teras samo udaras i lomis ruke protivnickim igracima i tvoje ponasanje je cudno kad si dopingovan! Na osnovu cega mozes da opravdas sve one tvoje kartonne zute i crvene, crvene kartone si dobio naj vise na svetu a jos nisi zavrsio karijeru? Svi znamo da real na celu sa Perez su sve podplatili cak i te iz FIF-e i UEF-e i sve te koji kontrolisu dali si dopingovan, isto tako i sudije sve ostalo od kog zavisi realov uspeh sve je to Perez podplatio, to svi znamo!