Ramadanijevi tajni dogovori u Firenci? Stiglo i do Amerike, koji srpski igrači se pominju?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 04.07.2020.
08:42
Izvor: Sportske.net

U pitanju su dogovori sa prethodnim vlasnicima o čemu se radi?

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Dobro je poznato da u Fiorentini vole igrače sa prostora Balkana. Veliku ulogu u time ima super agent Falji Ramadani koji je između ostalih u Toskanu doveo Ljajića, Nastasića, Jovetića, da nabrojimo samo fudbalere koji su napunili kasu porodice Dela Valje.

Ali, braća, poznati proizvođači obuće su klub pre izvesnog vremena prodali Roku Komisu, 70-godišnjem Amerikancu, poreklom iz Kalabrije. Komiso koji je svojevremeno želeo da kupi Milan je vlasnik kablovskih kompanija u Americi, obećao je novi stadion, doveo Riberija, navijači su očekivali juriš na Evropu, ali ova sezona je za "Ljubičaste" loša.

Montelu je zamenio Bepe Jakini, ni on neće ostati, pominjan je Sari ako ostane bez posla u Juventusu, navodno Fiorentina pregovara sa Spaletijem koji je pod ugovorom sa Interom, a pominje se i to da bi Danijele De Rosi mogao da debituje na trenerskoj klupi.

No, vratimo se Ramadaniju. Komiso je, kako piše Njujork Tajms otkrio da je sa prethodnim vlasnicima makedonski menadžer imao dogovor oko pet igrača koji su trenutno u timu. Američki list tvrdi da je u pitanju sporazum, da će on, a ne klub prodati pomenute igrače i jasno uzeti proviziju.


baner

Pantaleo Korvino bivši direktor je optužen za sklapanje takvog štetnog sporazuma, međutim, on je rekao da je sve rađeno u interesu kluba.

FIFpro tvrdi da je u pitanju kršenje zakona, jer, ako klub proda igrača bez Ramadanija, onda mora da mu plati "penale". Sam Ramadano je bio pod istragom za pranje novca, a čitava priča je ponovo podigla buru o provizijama menadžera, radi se o sumi od 7 milijardi dolara koje oni okrenu na račun provizija godišnje.

Komiso nije želeo da daje izjave, u italijanskim medijima podsećaju da su među tih pet igrača, sigurno bivši fudbaleri Partizana, Vlahović i Milenković, ovaj drugi, sjajni štoper ima ponude, nije produžio ugovor, a dovodi se u vezu sa najvećim evropskim timovima.

baner

Osim pomenutih igrača, Ramadani je agent velikim imenima, Pjaniću koji je potpisao za Barselonu, ali i najtraženijem štoperu sveta Kulibaliju, zatim Handanoviću, Perišiću, Luki Joviću, Kaliniću, Markosu Alonsu koji je takođe igrao za Fiorentine, Veljkoviću, Nikoli Maksimoviću, Rogu, Fejsi, Grujiću, Gaćinoviću, Kostiću, Rebiću, da ne nabrajamo, zaista vodi brigu o karijerama neverovatnog broja kvalitetnih igrača...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke