Radomir Antić za "Sportske": "Inijesta pre Kutinja, 4-4-2 ima više smisla, ali Simeone može da iznenadi!"

Autor: Milovan Longinov
nedelja 04.03.2018.
11:50
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni srpski stručnjak je i pred ovaj derbi sa zadovoljstvom podelio sa našim čitaocima očekivanja pred meč za titulu.

EPA/JULIO MUÑOZ
EPA/JULIO MUÑOZ

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida danas od 16.15 igraju finale za titulu prvaka Španije, što je bio logičan povod da Radomir Antić, kao bivši trener oba kluba, najavi ovaj meč iz nekog drugačijeg ugla.

Barselona je kiksnula na tri od poslednjih pet mečeva, a Atletiko je sa šest vezanih pobeda prišao na samo pet bodova zaostatka.

Dok u Kataloniji pričaju o suđenju na Kanarskim ostrvima, u Madridu veličaju napadački fudbal sa puno golova, što je bilo nešto nemoguće za Atletiko do ove zime.

"Definitivno, još jednom se pokazalo da je lakše stići prednost, nego održati je na vrhu. Barsa nije na onom nivou koji se od nje očekuje. Kalendar od početka godine je uticao na to, niko nije odigrao toliko utakmica kao Katalonci i to se oseti. Sudije ne smeju da budu izgovor velikih ekipa, mnogo je veći problem što Barsini igrači sa klupe nisu na nivou standardnih prvotimaca", počeo je Radomir Antić za naš portal, a potom se osvrnuo na Atletiko.

"Atletiko je podigao formu, šest pobeda u nizu, i to sa dosta golova, Grizman je dao sedam na dve utakmice, pokazao da je jedan od najboljih napadača današnjice. Ovaj meč ima izuzetan značaj za Atletiko, a pored dobre forme, za Simeonov tim je danas bitno i to što apsolutno nema nikakav pritisak, pošto su Barsu odavno proglasili šampionom zbog očajne sezone Real Madrida". 

Grizman Kosta

Mnogi kritikuju Ernesta Valverdea što igra u formaciji 4-4-2 sa Kutinjom desno, da li bi mogao 4-3-3 sa Kutinjom i Mesijem na krilima i Inijestom u veznom redu?

"Valverde nema prave alternative na desnom boku, jer Dembele zbog povreda nije još u pravoj formi i igra ispod očekivanja. Što se tiče formacija, ja lično mislim da Inijesta mora da igra i dalje pre Kutinja. Slični su profili igrača, to bi bilo nešto novo kada bi obojica igrala na istoj strani i mislim da bi se "gušili". Pored toga, ja u potpunosti podržavam Valverdeovu odluku da Kutinjo ne igra na levom krilu, jer bi tako stajao široko i oduzeo prostor Đordiju Albi, a on je najbolji asistent i Mesijev saborac sa kojim ima najbolju saradnju. Mislim da Valverde dobro zna kvalitete svoje ekipe u ovom trenutku i da zna šta radi".

Mesi Messi Suarez

Koliko je značajan faktor Dijega Košte, Atletiko i Grizman sa njim deluju najbolje u poslednjih pet godina?

"Simeone je dobio nešto novo, Košta je drugačiji profil igrača od svih prethodnih koji su igrali sa Grizmanom. Gameiro, Tores i ostali jednostavno ne mogu toliko da otvaraju prostor kao Košta, koji na sebe navlači igrače, zna da se kreće i savršen je saigrač za Grizmana. Uostalom, to pokazuje i podatak da Atletiko nikada nije davao ovoliko golova".

Valverde nikada nije pobedio Simeonea, mada je samo jednom igrao kao trener Barse, šta taktićki danas možemo da očekujemo?

"Verujem da pet bodova razlike da neće uslovljavati pristup igri Barselone, odnosno da će igrati svoju igru. Barsa ima obavezu da napada uvek, naročito kada se priča da su u padu forme, a u goste im dolazi veliki rival koji preti da oduzme titulu. Atletiko u svojoj situaciji nema šta da izgubi, Simeone može da bira, da li će igrati iz kontri ili će napasti Barselonu visoko. Smatram da taktički može puno da uradi na ovom meču i lično očekujem spektakularnu utakmicu".


Kao bivši trener i Barse i Atletika, na čijoj strani su Vaše simpatije?

"Kao i uvek, da pobedi fudbal, uživaću i ovaj put da gledam svoje bivše klubove. Jedva čekam da utakmica počne".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke