Rađa se ''hrvatski Lester''? Litvanac tvorac senzacije, evo kako dovodi igrače!

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.11.2018.
14:07
Izvor: Sportske.net, index.hr

Tekuća sezona je nagoveštaj, neka od narednih bi mogla da još više izbaci ovaj tim u prvi plan.

Screenshot/YouTube/GoricaTV
Screenshot/YouTube/GoricaTV

Povezane vesti

Ljubitelji fudbala u Srbiji jedva da su i čuli za HNK Goricu, ali i to se polako menja, jer ovaj hrvatski klub postaje pravi hit u susednoj državi.

Posle 14 odigranih kola, Gorica je na četvrtom mestu u šampionatu Hrvatske, ispred Rijeke i Hajduka, sa deset bodova manje od vodećeg Dinama.

Rijeku su nedano savladali sa 2:1, sa Hajdukom potom igrali 1:1 i pokazali da ove sezone mogu da se nadaju plasmanu u Evropu, iako su mnogi dnedavno verovali da će se ovaj tim boriti za opstanak.

Uspon ovog kluba počeo je dolaskom 35-godišnjeg Litvanca Mindaugasa Nikoličijusa koji je ranije uspešno radio u Žalgirisu kao sportski direktor, a sada je prvi operativac HNK Gorice.

U intervjuu za portal ''Index'', Nikoličijus otkriva svoju ambiciju da u Hrvatskoj napravi nešto što je Lesteru pre par godina uspelo u Engleskoj. Ima ugovor do 2022. godine i želi svima do dokaže da ovogodišnji uspesi nisu nikakva slučajnost, već plod sistematskog rada.

''Iza mene ne stoji nikakva menadžerska agencija, niti će Gorica ikada biti takav klub. Ja bih radije da mi budemo hrvatski Lester'', poručuje Nikoličijus.

Nekoliko stranaca je angažovao uoči ove sezone, odlično su se pokazali u Gorici, a s tim u vezi objasnio je i na koji način bira igrače kao pojačanja.

''Ti igrači nisu dovedeni slučajno niti nam je iko rekao ‘Ej, ovaj mali ti je dobar’.

Ja sve njih pratim već jako dugo i oni su odabrani iz velikog broja igrača koje ja i moji saradnici pratimo.

Ja imam razvijenu mrežu skauta po celom svetu i kad dođe pravo vreme za nekog igrača, onda ga dovodimo.

Nakon što suzimo selekciju i proverimo fudbalske kvalitete, proučavamo igračev karakter i ocenjujemo kako će se on uklopiti u postojeći kadar u svlačionici. Tek nakon toga se odlučujemo za tog i tog igrača”, objašnjava Litvanac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke