Radikalna promena - Štutgart završio sa "Pumom", evo ko će oblačiti "Švabe"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.05.2018.
18:22
Izvor: Sportske.net

Vest da će Štutgart i "Puma" završiti saradnju posle više od 15 godina sama po sebi izaziva veliku pažnju. Šta tek reći o novom izboru "Švaba".

Epa/Daniel Kopatsch
Epa/Daniel Kopatsch

Povezane vesti

Fudbalski klub Štutgart okreće novi list posle 17 godina i od 2019. započinje saradnju sa novim tehničkim sponzorom koji će za "Švabe" proizvoditi sportsku opremu.

Nemački "Bild" prenosu ekskluzivnu informaciju da će po isteku aktuelnog ugovora koji Štutgart ima sa "Pumom", novi tehnički sponzor ovog bundesligaša biti nemačka kompanija "Jako".

Radi se o brendu koji nije u rangu sa najvećim proizvođačima sportske opreme kao što su "Nike", "adidas" ili "Puma", ali je dovoljno reći da će od naredne sezone čak tri kluba u Bundesligi nositi dresove ove kompanije.

"Jako" već oblači fudbalere Bajer Leverkuzena i Hanovera, a opremu ovog proizvođača sportske opreme nose i srpski klubovi među kojima su Javor Matis, Radnički 1923 iz Kragujevca i Sloboda iz Užica.

Štutgart je od 2002. godine sarađivao sa "Pumom", a pre četiri godine potpisan je novi ugovor koji ističe na kraju 2018. godine.

Bundesligaš iz prestonice Baden-Vurtemberga završio je sezonu na sedmom mestu na tabeli sa samo četiri boda manje od ekipa koje su izborile direktan plasman u Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke