Radamel Falkao – Rešenje ili srž Junajtedovog problema?

  • Autor: Miloš Marković

  • 02. septembar 2014.

  • 12:20

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Engleski klub se istakao tokom letnje pijace, na Old Trafordu je odjeknula transfer bomba. Da li je ipak eksplozija samo stvorila dimnu zavesu i samo prikrila stvarni problem?

Radamel Falkao – Rešenje ili srž Junajtedovog problema?

Ako ste pratili dešavanja tokom poslednjeg dana prelaznog roka, videli ste da titula apsolutnog pobednika ide Mančester Junajtedu.

Ipak, da li je to tako?

Pogled u poslovanje i povučene poteze mogao bi da otkrije jednu bolnu istinu navijačima 'crvenih đavola' čiji je pogled zaklonjen konfetama posutim za kolumbijskim Tigrom. Doveden je Radamel Falkao, oduševljenje je razumljivo, stigao je fudbaler svetske klase, napadač koga su želeli apsolutno SVI.

Potrošio je Junajted značajan novac kako bi Van Galu stvorio tim sposoban za borbu za titulu, Vudvard je reagovao na kritike i prozivke, zavukao ruku u džep i nije štedeo. Zaključak je ipak, da je trebalo racionalnije trošiti.

Pitanje je jednostavno, deficitarne pozicije u defanzivi i veznom redu nisu popunjene odgovarajućim rešenjima, da li je Falkao samo sakrio srž problema?

Ono na šta treba računati, a šta je ukazao i Rej Vilkins, jeste potencijalna 'pobuna', potencijalni problemi koji bi mogli da nastanu u ekipi Mančester Junajteda. Naime, Falkao će u klubu zarađivati 350 hiljada funti nedeljno, njegovi motivi dolaska upravo u Junajted svima su jasni.

Kao papreno plaćena akvizicija, Falkao će imati zagarantovano mesto u timu, a bivši fudbaler Junajteda smatra da bi njegovo prisustvo u timu moglo da 'poremeti atmosferu'.

„Ponekad i nije dobro imati previše fudbalera u timu. Dolazak Falkaa bi mogao da stvori određene probleme Van Galu. Svi žele da igraju i biće veoma teško omogućiti minutažu i svima izaći u susret, naročito sada, kada su ispali iz Liga Kupa.“, rekao je Vilkins.

Holanđanin je reagovao rasterećivanjem Velbeka i Ćićarita, tako i verovatno izbegao stvaranje bilo kakvih problema.

Svoju zabrinutost je izneo i Majk Felan, čovek koji je asistirao legendarnom Ser Aleksu pet godina. Naročito je nezadovoljan odnosom prema Velbeku, detetu kluba.

„Kakva je poruka poslata dobrom, mladom dečku koji je prošao kroz akademiju i stigao do prvog tima? Očigledno, sada je više novca u igri, sve se više traže igrači van Old Traforda, ali mislim da je Junajted pomali izgubio putokaz.“

„Umesto da proizvode, oni uvoze. Mnogo se novca okreće, stvari će biti sve gore u budućnosti. Više se polaže pažnja na mlade igrače, to je generalni problem u engleskom fudbalu. Velbek je pravi primer.“, rekao je Felan.

Sa poslovanjima u poslednjem trenutku, skretanjem fokusa sa svoje akademije koja i sada ima talente kakvi su Bleket (koji i dobija priliku, ali samo u nedostatku opcija), te Majkl Kin, Džes Lingard, ali i neuigranim pojačanjima i imperativom koji se u klubu kakav je Junajted meri sekundama, ne sezonama, pred čeličnim Holanđaninom je težak zadatak.

Hoće li u njemu uspeti?

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari