Putin prozvao Zenit!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.10.2017.
12:55
Izvor: Sportske.net

Da li je i naš Bane na udaru?

BETA/AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Pool, file
BETA/AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Pool, file

Povezane vesti

Veliku pažnju u Rusiji izazvao je sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina sa tamošnjim sportskim zvaničnicima u Kremlju.

Pre svega, zbog opaske koju je Putin uputio prvom čoveku Zenita iz Sankt Petersburga, Sergeju Fursenku.

Naime, tokom obraćanja prisutnima, Fursenko je govorio o ''fudbalskoj revoluciji'' koja zahvata Rusiju, a zasluge za to je, naravno, pripisao i klubu koji vodi.

''Lepota fdbala je važnija od rezultata. Igranjem spektakularnog fudbala, Zenit je privukao ogroman broj navijača na stadion, oko 50.000. Sada i neki novi ljudi dolaze na stadione, dolaze porodice sa decom'', istakao je Fursenko i dodao:

''Štaviše, fudbal će postati prava ruska igra'',
poručio je Furseko, što je nateralo predsednika Putina da mu ironično odgovori:

''Imate osam stranaca na terenu, koji igraju za Zenit u Ligi Evrope, baš dobro'',
uzvratio je Putin.

Na primer, protiv Real Sosijedada u drugom kolu Lige Evrope (3:1), Zenit je u startnoj postavi imao samo trojicu ruskih igrača - golmana Andreja Luneva, zatim Aleksandra Kokorina i Dalera Kuzajeva.

Ostatak tima činili su stranci, među njima i naš Branislav Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Wednesday, 04.10.2017
14:30

Ako zelis zapazene rezultate u Evropi, ne mozes se osloniti samo na svoje igrace. Rusi nikad nisu bili fudbalski posebno nadarena nacija, sad tek to nisu, dakle trebaju im stranci. Mozda ne bas u tom broju, ali trebaju im

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 04.10.2017
14:00

Ovo sto je Putin hteo da kaze je smesno na svaki nacin. Kao ajde voleo bih da budemo fudbalska zemlja i zasto stranci zauzimaju mesta nasim igracima,pa druze ne mozes ti doci i zahtevati da ti se radjaju talentovani stanovnici za fudbal.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 04.10.2017
12:57

Kuzajev je (poreklom) Tatarin.

avatar
FilippoInzaghi
Wednesday, 04.10.2017
13:18

eto i Tatari igraju nogomet, ne jasu od jedne do druge menzulane. :) ali ne moze njih Putin smatrati strancima, posto je Tatarstan u sastavu Rusije. ljepa i ogromna zemlja. pozdrav

avatar
FilippoInzaghi
Wednesday, 04.10.2017
16:59

znam, zato sam ti napisao da vise ne jasu od jedne do druge menzulane. ja sam napisao da nisu stranci u svojoj drzavi. Rusija je njihova drzava, drugu nemaju. takav je slucaj i sa sandzaklijama kod vas. sad oni mogu da pricaju sta im je volja, ali tako je. o tome pisem. onaj ko ih smatra strancima je smijesan. pisemo samo neobavezno. ne brini. :) razumijemo se.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 04.10.2017
13:39

Znam da je Tatarstan u sastavu Rusije, ali to je poseban narod i u Rusiji ih ima preko pet miliona sto je ogromna populacija. Inace, oni su preteca postara:-D

avatar
FilippoInzaghi
Wednesday, 04.10.2017
13:18