Puna istina o helikopteru koji nije poleteo, Ronaldo razočarao sve, u Realu navikli...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 01.09.2018.
12:00
Izvor: Sportske.net

Juventus je probao da spasi situaciju, ali na kraju Kristijano nije ušao u helikopter. Na stranu polemike ko je zaslužio nagradu, ali u svlačionici Madriđana ne haju puno...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Nakon dodele titule za najboljeg igrača Lige šampiona u prošloj sezoni, više se priča o Ronaldovom izostanku nego o tome da je trofej završio u rukama Luke Modrića. Navodno, za priču o tome da je povređen, ili rešen da se spremi za meč sa Parmom, bilo je kasno, jer je prema tvrđenju ESPN, on bio spreman da se ukrca u helikopter za Nicu.

Zbog toga je njegova devojka Georgina Rodrigez požurila u Torino sa filmskog festivala u Veneciji, let je trebalo da traje 40 minuta, ali onda se desio preokret.

Tačnije, dva telefonska poziva.

Prvi od neimenovanog izvora da nije dobio nagradu, drugi od Juventusovog direktora Marote, koji je čekao Ronalda, ovaj ga je obavestio da neće doći. Kažu da su savetnici, čak i agent Mendeš probali da ga odgovore, ne zbog nagrade, nego navijača koji su čekali da ga pozdrave, ali da je Portugalac bio čvrst u stavu da neće gledati kako Luka Modrić prima nagradu koju je on zaslužio.

UEFA je Ronalda proglasila za napadača godine, dala mu i nagradu za najbolji gol, one predivne "makaze" protiv Juventusa, ali on nije hteo da se pojavi u "Grimaldi forumu".

Za Juve je ostalo jedino da ispegla štetu rečima da je to Ronaldova odluka i da će je oni poštovati uz poruke Marote i Alegrija da je Portugalac zaslužio nagradu koja je otišla Modriću.

Mendeš koji je takođe sa suprugom čekao Ronalda je odluku UEFA nazvao sramnom jer je Kristijano dao 15 golova i sigurno da Modrić ne može od njega da bude zaslužniji za titulu prvaka Evrope.

A Real?

Nikoga nije briga, spremaju se za večerašnji mali gradski derbi sa Leganjesom.

"Može da radi šta hoće, to je njegova odluka, ali i njegova titula prvaka Evrope", rekao je Ramos.

"Marka" piše da je bez Ronalda svlačionica relaksiranija, da jedini žali Marselo koji mu je bio i najbolji prijatelj i koji ne krije da je želeo sa njim zajedno u Juve.

U Madridu su navikli na ovakve kaprice kada je najbolji fudbaler sveta u pitanju i nije im čudno. Naravno, smatraju da je ispao nekorektan, ne zbog odluke, nego zbog Modrića sa kojim je bio saigrač tolike godine i koga nije ispoštovao u najvećem trenutku karijere.

Inače, glasalo je 55 novinara kao i treneri 80 timova koji su učestvovali u Ligi šampiona, računajući i kvalifikacije. Ronaldo je dva puta u nizu bio prvi, sada je bio drugi, Modrić je sakupio 313 bodova, Portugalac 223, Salah je imao 134, sledili su Grizman sa 72 i Mesi sa 55 poena.

Ono što je nejasno je kriterijum, ovo je izbor za Ligu šampiona, ne za Mundijal, pa recimo Grizman ispred Mesija deluje čudno, Atletiko nije preživeo grupu, odnosno otišao je u LE koji su osvojili.

Ali, u ovim izborima uvek će biti polemike...

Ono o čemu se više priča je večerašnji meč protiv Parme, Ronaldo će na sve načine u trećoj zvaničnoj utakmici za Juve pokušati da zatrese mrežu, još jednom specijal, ako postigne jedan gol, neće se isplatiti, ali ako bude dvostruki strelac, neki će moći opušteno u grad večeras...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Saturday, 01.09.2018
20:27

Kako su mi smijesne ove price da je Marselo hteo sa njim. Ljudi, pa Marselo je dosao u Real mnogo pre nego Ronaldo, cak i kada nije igrao u prvom timu nije zeleo da ode ni na pozajmice. Covek je drugi kapiten i voli klub. Moze da ode kad zeli, ali da je hteo otisao bi. I Pepe je bio dobar sa Ronaldom, pa sto nije ostao? Ista stvar i sa Koentraom.

avatar
stevan_vasic90
Saturday, 01.09.2018
15:31

Sto je stariji, to je detinjastiji i razmazeniji. Blago navijacima Juventusa sa njim.

avatar
don jon
Saturday, 01.09.2018
14:22

jadan si ronaldo, kolki ti je domet vidi se u juventusu gde nemas ni priblizno dobre igrace kao u realu.

avatar
Rise up
Saturday, 01.09.2018
14:13

Koliko je covek marketinski jak 😀 Ajde da postigne taj gol Parmi pa da svi odahnemo, i da izadje 30 vesti o tome😀

avatar
noxovac
Saturday, 01.09.2018
14:04

sprdnja, modric najbolji igrac evrope ahahahaha e evropa propala si onda.

avatar
stevan_vasic90
Saturday, 01.09.2018
23:14

noxovac@ Sprdnja si ti, sto nista o fudbalu ne znas, ali si da mrzis naucio. To je problem i nezgodna navika.

avatar
LUZERPOOL
Saturday, 01.09.2018
23:28

upravo to, modric nije u prvih 20

avatar
No rules
Saturday, 01.09.2018
13:47

Kakav kompleksas! Kezi se i licka za ceremonije samo kada je on najbolji. Ako kamera slucajno odluta na drugog fudbalera ili mu neko ugrozi paznju- licko brze pobegne.

avatar
Badr Hari
Saturday, 01.09.2018
13:40

Deja Vu, niti je ikada došao kada su nagradu davali nekom drugom, niti je ikada neko drugi osvojio nagradu, a da je nisu njemu 'neopravdano oteli'. :D On je, gledano iz ugla njegovog marketinga, 'zaslužio' sve individualne nagrade od kada igra fudbal (samo je stvar naći 'dobar' kriterijum), pa se sve one tako dele na 'osvojene' i 'otete'. E sada da li je 'najbolji' zbog trpanja boraniji, zbog jednog ili 3 gola Juveu, Bayernu, zbog gola Mađarima ili zbog bilo kog drugog gola (čak ni njegov marketing nikada nije bio u stanju da pomene išta drugo osim golova, iako su oduvek postojale posebne nagrade za najbolje golgetere), tek 'potpuno je jasno' da ni Real ni reprezentacija Portugala ništa ne bi osvojili da im on 'sam' to nije osvojio. :D Svi koji su ikada igrali sa njim i oko njega su 'potpuno beznačajni' za bilo koji klupski/reprezentativni trofej. Bilo kako bilo kada se sastave sve prevare u sportu ikada nisu mu ni do kolena i to je jedina 'disciplina' u kojoj mu nema ravnog, niti je ikada bilo, niti će nadam se ikada i biti.

avatar
Misosesic
Saturday, 01.09.2018
13:17

Njegov izbor i njegova odluka.Ima pravo na to.

avatar
Saturday, 01.09.2018
13:12

čuj to izbor za ligu prvaka,pa zasto onda mesi i ronaldo svaki put dobiju ovu nagradu,kako njima odgovara takav je kriterij ,sljedeći će put bit broj cipele koji oni nose i na osnovu toga će dobit ,dajte molim vas

avatar
Don Carlo
Saturday, 01.09.2018
13:03

koga briga šta on misli, nije ispoštovao dojučerašnjeg saigrača i to je to. Ramos je potpuno upravu, moze da radi šta hoće, koga briga.

avatar
The_Matrix
Saturday, 01.09.2018
13:02

Svaka cast na 15 golova, ali on ma vecini tih utakmica je bio samo egzekutor i nista vise. Motor ekipe je bio Modric. Ronaldo je od sebe napravio masinu, na tome mu svaka cast, ali u ovakvim sjtuacijama je bezbroj puta ispadao mali covek. Trebao je da se raduje uspehu svoga druga. Salah je takodje znao da nece uzeti nagradu, ali je gospodski prisustvovao veceri i cestitao ljudima oko sebe, cak i Ramosu. Sto se tice Grizman -Mesi ne vidim nista cudno. Liga Evrope je pod krovom UEFA i upravo su oni dodeljivali nagrade. Grizman je svoju ekipu nosio do titule, bio njihov najbolji igrac i zasluzeno zauzeo to mesto. Mesi je u LS imao prosecnu sezonu, skoro pa bez bitnijeg ucinka i da nije starih zasluga ne bi bio cak ni na listi.

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 01.09.2018
12:57

Grizman je na ovu listu gde se biraju najbolji za LP , sve je jasno ... I ja ne bi otisao da gledam ovaj teatar !!!

avatar
_mladenq
Saturday, 01.09.2018
12:52

ako ne da veceras gol, ne pojavljuje se na sledecem treningu!

avatar
GoHardCAMPEONES
Saturday, 01.09.2018
12:52

Zato sto ovo nije nagrada za najboljeg igraca lige sampiona vec najboljeg igraca u evropi, Grizman jeste bio u sitnicarskom takmicenju ali je vodio svoj tim itd, Mesi je bio razocaravajuc u evropi prosle sezone ali svi znamo da ce vec ove imati 12,13 golova minimalno i Barselonu/PSZ vidim za apsolutno glavne favorite, Tuhel je genije a Barsa se pojacala abnormalno.

avatar
Raiola M.
Saturday, 01.09.2018
12:47

Učinak Ronalda i Modrića u LŠ je nemerljiv u korist Ronalda. Glupani su glasali pod uticajem mundijalskog rezultata. Modrićev doprinos u LŠ je minimalan. Ispred njega su Ronaldo, Ramos, Navas, Marselo pa i Bejl.

avatar
Karoserija
Saturday, 01.09.2018
12:45

Iskreno, ne znam zašto je Modrić dobio nagradu pre Ronalda. Verovatno su treneri i novinari uzeli u obzir i SP, koje nema nikakve veze sa LŠ.

avatar
Steffmajster
Saturday, 01.09.2018
16:30

Modric je kreator igre reala i nosio je real celu sezonu.. sta je ronaldo uradio u polufinalu i finalu?? Po cemu je ronaldo zasluzniji od Bejla?

avatar
Blackmamba24
Saturday, 01.09.2018
12:31

Koliko mu je taj ego doprineo da uspe u ksrijeri, sad mu pokazuje po ko zna koji put losu stranu, pored svog tog ega kojeg ima na pretek, treba pokazati postovanja i da bude realan, Modric je najbolji.

avatar
Boris Nedeljkovic
Saturday, 01.09.2018
12:18

uvek nadmen i moze se reci covek koji ne ceni tudji uspeh....cinjenica je da je luka bolji od njega bio prosle sezone iz vise razloga....a kljucni je finale SP koje ovaj nece nikad dostici pa zato kuka kao baba!

avatar
noxovac
Sunday, 02.09.2018
11:15

mnogo bitno sto je ovaj igrao finale sp a bira se najbolji igrac LS... hahahahha ajde sad napisi bravo komsije, slihtaj se malo hrvatima