Pukla tikva - Šalke suspendovao Mejera

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.04.2018.
19:15
Izvor: Sportske.net

Vezni fudbaler Šalkea Maksimilijan Mejer suspendovan je od strane kluba i do isteka ugovora neće trenirati i nastupati za "Rudare".

Epa/Sasha Steinbach
Epa/Sasha Steinbach

Povezane vesti

Momak koji je prethodnih devet godina proveo u Šalkeu definitivno više neće trenirati sa ekipom niti igrati takmičarske mečeve do isteka ugovora.

Maks Mejer (22) nagovestio je da će na leto napustiti klub kao slobodan igrač, a nedavno je došlo do raskola pošto je fudbaler demantovao vest da zbog povrede nije bio u protokolu za duel sa Borusijom Menhengladbah.

Tim povodom danas je reagovao bundesligaš iz Gelzenkirhena koji je doneo odluku o suspenziji Maksa Mejera do isteka ugovora.

Fudbaler za koga su bili zainteresovani Arsenal i Liverpul do kraja sezone neće trenirati sa dosadašnjim saigračima niti nastupati u takmičarskim mečevima.

Šalke je saopštio da se Mejer pred utakmicu sa Borusijom iz Menhengladbaha požalio na povredu ali da je odbio pregled magnetnom rezonancom. Nakon što ga je trener Domeniko Tedesko izostavio za duel sa Gladbahom Mejer je kazao da nije povređen što su na "Veltins Areni" shvatili kao kršenje klupske discipline.

Trener Tedesko i sportski direktor Kristijan Hedel istakli su da su iznenađeni načinom na koji se Mejer poneo prema klubu koji je uvek imao maksimalno korektan odnos prema njemu.

Šalke je povodom poslednjih dešavanja izdao i saopštenje u kojem je objašnjeno šta se sve dešavalo sa Maksom Mejerom tokom sezone na izmaku.

U saopštenju je navedeno da trener Tedesko nikome nije mogao da obeća mesto u timu i da je Mejer vremenom dobio novu ulogu u veznom redu što mu je i omogućilo da se ustali u startnoj postavi.

Tokom sezone 2017/2018 Maks Mejer je upisao 28 nastupa na 37 mečeva, a ako se računa i prethodna sezona odigrao je 66 od 87 utakmica.

Sada je jasno da je Mejer završio priču u Šalkeu i na leto će kao slobodan igrač odabrati novu sredinu u kojoj će nastaviti karijeru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke