PSŽ počeo ''žetvu'' trofeja, Monako pao u finalu

Autor: Darko Mitrović
subota 31.03.2018.
23:01
Izvor: Sportske.net

Pari Sen Žermen slavio večeras u finalu Liga kupa Francuske, ubedljivom pobedom nad Monakom.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

U iščekivanju ''overe'' nove šampionske titule, Pari Sen Žermen je večeras osvojio trofej Liga kupa, pošto je u finalu u Bordou savladao ekipu Monaka sa 3:0 i uz trofej zaslužio novčanu nagradu od 2.5 miliona evra.

Već posle pet minuta igre velika uzbuđenja na terenu. Mbape je bio u prodoru, pao je u kaznenom prostoru posle duela sa Glikom, a sudija je u pomoć pozvao VAR kako bi razrešio ovu situaciju.

Posle gledanja snimka i par minuta neizvesnosti, usledila je odluka da se dosudi jedanaesterac za Pari Sen Žermen, koji je u gol pretvorio Edinson Kavani, za vođstvo od 1:0.

Četrnaest minuta kasnije, golman Monaka Danijel Subašić ponovo je morao da vadi loptu iz mreže. Ovoga puta ''Sveci'' su do pogotka došli posle akcije Mbapea i Di Marije koji je završava snažnim i preciznim šutem iskosa sa leve strane - 2:0.

Monako se nije predavao, a u 37. minutu videli smo i spornu situaciju pred golom PSŽ-a. Radamel Falkao je posle centaršuta sa desne strane savladao golmana Trapa, ali posle nove asistencije VAR-a odlučeno je da se ovaj pogodak ne prizna. Razlog - ofsajd u kom se našao iskusni napadač Monaka.

Tako je PSŽ u nastavak meča ušao sa dva gola prednosti, a bilo kakvu neizvesnost do kraja otklonio je Edinson Kavani, svojim drugim golom u ovom meču. Ovoga puta je to učinio iz igre, posle lepe akcije svog tima u 85. minutu i još jedne asistencije Kilijana Mbapea - 3:0, slavlje Parižana je moglo da počne...
-
-
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 31.03.2018
23:22

najjači su u francuskoj to im se mora priznat ,malo dorade i da budu sila i u evropi