PSŽ ima fascinantnu ideju, neverovatni TANDEM na klupi sledeće sezone!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 19.12.2019.
11:28
Izvor: Sportske.net

Priča nije nimalo naivna, niti nemoguća, ako pogledate kakve su veze porodice Al-Tani u fudbalskom svetu!

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Francuski mediji su lansirali jutros vest, nije nemoguće, uzimajući u obzir moć koju ima porodica Al-Tani, ali i veze sa poznatim trenerima.

Naime, Tomas Tuhel će sigurno otići sa kormila, već se manje-više zna da će imati ponudu Bajerna koju verovatno neće odbiti.

On je u lošim odnosima sa Mbapeom, uz to, Leonardovim povratkom u klub, stvari su se promenile, Brazilac ima svoje ideje, a poslednja je senzacionalna.

PSŽ želi tandem na klupi, Pepa Gvardiolu, plus Ćavija!

Zvuči neverovatno?

Pa baš i ne, Gvardiola je jedno od zaštitnih lica naftne državice, odnosno ambasador Mundijala koji će se održati u Kataru 2022. Ćavi je karijeru završio u ovoj zemlji, uzeo je ogroman novac, a sada trenira Al-Sad, tamošnjeg šampiona i najmoćniji klub u zemlji. Nisu se proslavili u četvrtfinalu SP za klube, ali svejedno, pozicije legendarnog pleja Barse su nepromenjene.

Porodica Al-Tani vidi Ćavija kao trenera nekog od svojih evropskih klubova u budućnosti, kupiće i Lids na kraju godine, ali ideja PSŽ je da dovede Gvardiolu na kraju sezone i upari ga sa Ćavijem kako bi sticao iskustvo. Njihova zajednička prošlost, odnosno pečat Barselone, ali i prijateljstvo bi pomoglo u čitavoj priči.

Inače, Pep Gvardiola ima otvorenu ponudu da bude selektor Katara na Mundijalu, nuđen mu je nepristojno veliki novac, ne da bi postao najplaćeniji trener u istoriji, već bi zarađivao više od najplaćenijeg igrača u istoriji, Lea Mesija.

On je to svojevremeno odbio, ali u Kataru se nadaju da bi mogao da makar kao savetnik bude uz tim na Mundijalu. Sadašnji selektor Katara je Feliks Sančez Bas, još jedan bivši trener u "La Masiji", on je u Kataru dugo, vodio je mlađe selekcije, od 2017. predvodi nacionalni tim, osvojio je titulu prvaka Azije što je najveći uspeh.

Ali, i sami znate kako je selektor u naftnim državicama promenjiva stvar, pa, ko zna ko će sedeti na klupi domaćina Mundijala za par godina...

Na kraju dodajmo da je za PSŽ dolazak Gvardiole i ključ za ostanak Mbapea koga bi Katalonac postavio u centar novog projekta, a i najtalentovaniji napadač na svetu je, ne jednom, izjavio da mu je san da radi sa Pepom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
$$$ BRACELA $$$
Thursday, 19.12.2019
18:22

Svi ti treneri kod Klopa na zanat 4 godine kao u srednju skolu !! Posle tek prakticni deo..

avatar
Stabber
Thursday, 19.12.2019
15:21

pep je covek koji je trenutno trener broj 1 u svetu

avatar
La bestia negra
Thursday, 19.12.2019
16:03
avatar
NikkiCFC
Thursday, 19.12.2019
16:53

Po cemu? Sad ako ne uzme LS fijasko jos jedan za 4 sezone sa Sitijem posle Bajerna doziveo. Da je bilo VAR-a ne bi ni sa Barsom uzeo LS. Uvek je uradio ocekivano ili mnogo cesce razocarao. Evo sa Sitijem vec tri sezone ispada u LS od slabijih timova. Kvalitet trenera se meri time da li su uradili vise od realnog i ocekivanog. Konteova titula sa nama, Ranijerijeva sa Lesterom, Benitez isto mnogo puta isao iznad ocekivanja i sad Lampard ako zavrsi u top4. Sve su to podvizi veci od bilo cega sto je uradio Pep.

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 19.12.2019
13:26

Ide on u italiju u juventus dok su jos tamo dominantni da opeet lako uzmima domace trofeje, a kod i tamo zagusti onda sledi francuska, zna on dobro sta radi mozda je trenerska prevara ali nije glup